Help on multilingual typing

Discussion in 'iOS 12' started by dcaccount, Apr 15, 2019.

  1. dcaccount macrumors regular

    Joined:
    Nov 17, 2013
    #1
    Hello,

    I have never been able to set up multilingual typing. My main language is Italian and I usually write mails also in English and German.

    I have added the languages under Dictionary (Italian, Italian- English, English, German, Italian- German....) and the three keyboards.

    Nevertheless if it is set the Italian keyboard, I just get suggestions in Italian and no for English.

    What in your opinion am I doing wrong?

    I use the latest IOS. Actually also on my iPad I have the same issue so it should not be depending on the device.

    Thanks,
    Dan
     
  2. Mayanja macrumors regular

    Joined:
    Jun 30, 2017
    #2
    Do you actually switch keyboards using the globe icon? Long tap it and pick a language.
     
  3. dcaccount thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 17, 2013
    #3
    Yes this is what I usually do.

    But shouldn’t iOS detect the language without forcing me to switch keyboard?
     
  4. PhilHeron macrumors newbie

    Joined:
    Dec 6, 2014
    #4
    Have you also added the languages under General>Language and Region>Other Langauges?
     
  5. dcaccount thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 17, 2013
    #5
    No there not, I have added the languages under Dictionary and then the keyboards.
     
  6. pika2000 macrumors 601

    Joined:
    Jun 22, 2007
    #6
    I never get this to work either that I assume it was never implemented.
     
  7. PhilHeron macrumors newbie

    Joined:
    Dec 6, 2014
    #7
    --- Post Merged, Apr 19, 2019 at 9:12 AM ---
    My iPad (and iPhone) language is set to English and I have Spanish and a couple of other languages added under General>Languages and Regions. I can type in English or Spanish and it offers me appropriate spellings etc, whichever keyboard I am using.
     
  8. pika2000 macrumors 601

    Joined:
    Jun 22, 2007
    #8
    That doesn't work for me. I am wondering maybe it's only for specific languages.
     
  9. Mayanja macrumors regular

    Joined:
    Jun 30, 2017
    #9
    No. It absolutely should. I find ios switching languages t random by itself all the time which is very frustrating.

    I have Dutch and English iMessage threats, but iOS can't remember what to use.
     
  10. itsmilo macrumors 68020

    itsmilo

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Location:
    Europe
    #10
    It works on my iPhone but I never got it to work on my iPad Pro or iPad Air 2. in fact I only got it to work after using an back up from my old iPhone 7 Plus when I got my Max. On my old iPhone 6 it doesn’t work either. Settings are exactly the same
     

Share This Page