Help Please (Question Mark When Attempting to Boot)

Discussion in 'MacBook' started by brigga72, Jul 5, 2008.

  1. brigga72 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 5, 2008
    #1
    I'm new to this forum and need some help. I just aquired a tangerine ibook clamshell from a friend who is moving. When I start up I get the mac face folder with a ?. Having an Imac Dv back in the day I'm pretty sure it was because it can't find the OS, however all I can find is my software install disk which says on the disk "for imac dv models". I get the clamshell to boot from the cd, but when i go to install it can't find a destination other than the cd drive does this mean my HD is toast or is it because of the Install disk I am booting from. Also if it is my HD I'm on a budget and it has a 6gd hd and I can't seem to find another anywhere on the net. Thanks for any suggestions
     
  2. Kalafut macrumors regular

    Kalafut

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    pocatello
    #2
    ohh wow im sorry, it usually means you HD is dead.

    i had the same problem, but i fixed it,
    see i had to reboot many time in order for it boot in and not give me the folder with the "?", so when i finally booted up, i uninstalled crossover and i haven't had the problem since.

    hope this helps
     
  3. brigga72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 5, 2008
    #3
    i was affraid of that i have rebooted it several times and still can't get past the ? folder....thanks anyway
     

Share This Page