Help Please - WD MyBook Premium 500GB Problem!

Discussion in 'Mac Accessories' started by oatastemur, Mar 1, 2009.

  1. oatastemur macrumors newbie

    Joined:
    Mar 1, 2009
    #1
    Hello, I purchased a Western Digital MyBook Premium 500GB about 18 months ago, and recently I have encountered a very strange problem. As it is the first problem I have encountered with any hard drive (strangely), I have no idea what the problem could be. When I connect my hard drive to my iMac using FireWire 400 and start transferring files, after a few minutes, the hard drive will just freeze. The Finder stops responding and the file copy operation just stops. I can't even force quit the Finder. However, as soon as I disconnect the hard drive forcefully, everything returns to normal. I do not experience the same problem with any other external storage devices. I did do a quick search of the internet, however, my searching skills are not particularly great so I have not found anything of help. Any help will bre appreciated.

    Thanks.
     
  2. Joerigoesmac macrumors member

    Joerigoesmac

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Location:
    Genk, Belgium
    #2
    its probably broken, try using Totalcommander to copy the data, if that doesnt help you can try to copy smaller amounts of data (possible that 1 section of the disk is broken).

    Do you hear any sounds from the harddrive when it crashes?
     
  3. oatastemur thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 1, 2009
    #3
    No, there aren't any strange sounds from the hard drive. The data isn't particularly important anyway. It's only my downloads drive, and everything can easily be re-downloaded...

    Edit: The hard drive just continues spinning after the problem.
     

Share This Page