Help, problem with new iMac 24" 2.8

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by honeyshape, Nov 16, 2007.

  1. honeyshape macrumors newbie

    Joined:
    Oct 20, 2006
    #1
    Hi guys,

    Could someone please help me?

    I have just bought a new iMac 24" 2.8. It had a drop in leopard DVD so I have up dated. Set up time machine, set up mail, tranfered all contacts, photos, music, doc etc, and have installed logic 8.

    I did a software update and it asked me to restart my computer so i did.

    the computer just hung (it just showed the wall paper, you could move the mouse but couldn't do anyting else so I turned it off by holding down the power button.

    When i turned the computer on it went into setup assistant. I went through the setup again and then it went back to the first page of the setup. I had to power down again.

    Now when i boot, finder show setup assistant in the menu bar but you cant do anything! So i power down again (press and hold the button). and it boots back up to setup assistant again but will not respond to anything.

    Any ideas?
     
  2. Makosuke macrumors 603

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Location:
    The Cool Part of CA, USA
    #2
    It sounds something like the "Bad Leopard upgrades" some people have been having. Question: Did you install Leopard as an Upgrade install, or did you use "Archive and install"? If the former, that has been the source of a lot of funkyness.

    Either way, though, your best bet may be to reinstall Leopard, this time being sure to do an Archive and Install (preserving users), which will give you a pretty clean copy of Leopard but with all your data intact. Then install the updater and hope for the best.

    Oh, and I should ask: Do you have any 3rd party hacks installed (or did you before upgrading)? If so, that could also cause all manner of issues if they're not Leopard-safe.
     
  3. honeyshape thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 20, 2006
    #3
    I didn't have any hacks.

    It a brand new imac that i picked up on 2 days ago. It had tiger but a leopard disc for upgrade.

    I did the 'C' key and boot with the leopard disk thing before i ready your post choose Upgrade Mac OS X.

    Same problem - it boots into setup and after setup it returnes to the first setup page again and keeps looping - a bit like ground hog day but not funny!

    I will now reinstall using archive and install.

    Stay tuned and thanks
     
  4. honeyshape thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 20, 2006
    #5
    Did the reinstall - now downloading updates - it seems good so far.

    Thanks sunbaked - i did a search on this but didn't look hard enough. This is my problem exactly - it it happens after updates, i know what to do.

    Thanks guys
     

Share This Page