Help Updating iPhone 4 to iOS 5.0.1 while preserving baseband - possible?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by mgartner0622, Dec 23, 2011.

  1. mgartner0622, Dec 23, 2011
    Last edited: Dec 23, 2011

    mgartner0622 macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #1
    I'm absolutely 100% sure you're tired of seeing these help me, I can't do this messages, but I have another one for you.

    Anyways, I have an iPhone 4 running iOS 4.3.3. I use it with a Turbo SIM and need to preserve my baseband to run iOS 5. I would like to upgrade to 5.0.1.
    I've followed numerous tutorials online, and the part where I always get stuck is introducing the ISPW of iOS 5.0.1 to Redsn0w. Redsn0w always comes back saying the firmware is unsupported
    Tutorials like this say to just point redsnow to iOS 5.0, but if I do, iTunes won't restore from it as it's not the newest version of iOS.
    http://www.ijailbreak.com/how-to/pre...os-5-baseband/

    What am I doing wrong?

    EDIT- I know there is another thread on this, but as far as I can tell it does not properly address iOS 5.0.1 for my scenario.
     
  2. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #2
    1st. Do you have SHSH blobs for OS5? if not you can't upgrade to OS5 because Apple stops signing it. That the reason you received error from Itunes. Run TU and see what blobs you have.
    2nd. If you want to upgrade to 5.0.1 while preserving its baseband, you can by using redsn0w to create no baseband fw and restore to to. However, check with Gevey or Applenberry to see if their sim work on 5.0.1. I saw lot of posts that it doesn't work.

    By the way, the link you provide is old link and it was true back in 10/14. It is no longer apply base on my 1st point above.
     
  3. mgartner0622, Dec 23, 2011
    Last edited: Dec 23, 2011

    mgartner0622 thread starter macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #3

    On a side note, I don't need to upgrade to iOS 5 if I could get my bloody internet to work! Currently, the Edge symbol does not show up, and the menu to edit the information for the network, mms, tethering, ect does not come up. Basically, I have no internet. Pictures are attached.
    It works fine on my original iPhone with iOS 3 and this sim so I don't know why it doesn't work here.
    In regards to the blobs, this is what I have; I have no idea what this means:
     

    Attached Files:

  4. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #4
    You have blobs for 4.3.3 & 4.3.5, so you can't go to OS5.

    Anyway, try the following and see if it fix your problem;

    1. Open Cydia.
    2. Manage/source/edit/add
    Cydia.pushfix.info

    Add source.

    3. pushfix.info/T-Mobile US MMS fix

    Then,
    4. Setting/general/network/cellular Data network/MMS:

    APN: wap.voicestream.com
    Username:
    Password:
    MMSC: 216.155.174.84/servlets/mms
    MMS Proxy 216.155.165.50:8080
    MMS Max Message size:
    MMS UA Prof URL:
     
  5. mgartner0622 thread starter macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #5
    Thanks for the info, but it's pretty much the same as before, except now the little E appears in the top. There's still not the area in network where I can change my settings.
    Is there any way to restore my phone to 4.3.3 since I have the blobs?
    I think that might solve the issue here.
     
  6. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #6
    Yes, you can restore your phone to 4.3.3. Make sure you have TU's TSS server running while restoring it.
     
  7. mgartner0622 thread starter macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #7
    I'm sorry, but after googling I can only find a tutorial for Windows.
    Where can I get the TSS Server and do you know of a good tutorial for restoring the phone?
     
  8. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #8
    It is on Tiny Umbrella, when you open TU, it is one of the 3 button on the upper right hand corner.
     
  9. mgartner0622 thread starter macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #9
    OK, I am currently doing that, but now I get iTunes restore error 1. I'm using one of my MacBook Pro's two usb ports, without any hub and a standard iPhone sync cable.
     
  10. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #10
    To by pass this error, make sure your phone is in DFU mode and not recovery mode when you restore your phone.
     
  11. mgartner0622 thread starter macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #11
    Thank you again for your help.
    Even in DFU mode, I still get error 1. Should I try 4.3.5 as an alternative?
     
  12. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #12
    Use tiny umbrella to exit recovery to see if it boot up normally.
     
  13. mgartner0622 thread starter macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #13
    Nope, it just hangs at the recovery screen forever. I've tried both 4.3.5 and 3.3 now.

    Am I doing anything wrong?

    Currently I
    Put the phone in DFU mode
    wait for iTunes to open, click OK on the recovery mode notice, and then select restore while holding down the option key.
    I select my 4.3.3 or 3.5 in the window, press OK, and wait for iTunes to work. My iPhone's progress bar gets almost complete and then when iTunes is nearly done verifying it always fails with error 1.
     
  14. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #14
    Did you have tiny umbrella's TSS server running while restore? I did not see that happening here.
     
  15. mgartner0622 thread starter macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #15
    Yes, the whole time.

    Right now my "set hosts to cydia on exit" box is selected. Should this be selected or de-selected?
     
  16. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #16
    It should be selected. Can you try on different computer?
     
  17. mgartner0622, Dec 23, 2011
    Last edited: Dec 23, 2011

    mgartner0622 thread starter macrumors 65816

    mgartner0622

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    Colorado, USA
    #17

Share This Page