Help with Adium!

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by saxophonista, Sep 21, 2010.

  1. saxophonista macrumors newbie

    Sep 21, 2010
    I use Adium for MSN but apparently I keep getting disconnected every few minutes and/or my contacts do not receive my messages/I can't receive theirs:( It gets very irritating after a while when I can't have a proper chat with my friends online without the chat ending in a few minutes because both of us have replied but the other party does not receive it.

    On my side I get "Message could not be sent because an error with the switchboard occured" after a while, and I do not receive the messages my contacts send me too.

    I am currently using a macbook pro (just bought in July 2010) with the newest OS version 10.6.4 Snow Leopard. I have tried googling this problem but apparently not many people have it and hence it's not v helpful..Really appreciate if someone could give me advice on what to do!

    Thank you!
  2. wrldwzrd89 macrumors G5


    Jun 6, 2003
    Solon, OH
    Sounds to me like a protocol change issue... The Adium developers have to fix these things on their end. I can't remember what my MSN passport is so I cannot test :eek:
  3. Meldar macrumors regular


    May 3, 2008
    pocket of liberalism in farm country
    I got similar issues, only with AIM and on 10.5.8 - if Adium is fully updated, then yes, you can probably narrow it down to something Microsoft has changed on their end and thus the issue is something that the developers of Adium will have to fix.

    You could consider simply using the Messenger app for Mac, although it's decidedly a step down.

    I'd check for ya too, but see, I've got no motherboard. :rolleyes:
  4. allan.nyholm macrumors 6502a


    Nov 22, 2007
    Aalborg, Denmark
    There's a new beta version of Adium 1.4 called beta19. Maybe this helps you? It can be found at
  5. colourfastt macrumors 6502a


    Apr 7, 2009
    Still doesn't address it; frankly I'm glad MSN changed the protocols, it gave me just the impetus I needed to totally drop MSN.
  6. cindyhy macrumors member

    Mar 7, 2010
    Sorry to revive an old thread. But I'm having the exact same problem for ... I don't even remember how long. Both my msn and gtalk accounts miss messages (both online and offline ones). But only the msn account would disconnect every few minutes. My network seems OK as Skype works fine and my download speed is normally 500+k/s. This is the most recent thread I can dig up on this issue, so do no one have the same problem? Anyone knows a fix? I have the latest stable version of Adium (1.4.3) and Mac OS (10.7.2). :confused:

Share This Page