Help with Enoturage

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by mikeypom, Apr 12, 2007.

  1. mikeypom macrumors newbie

    Joined:
    Apr 12, 2007
    #1
    Hi guys , currently I'm using Entourage 2004 accessing my emails from a 2003 exchange server. I also have a TyTn pda phone which I use for emails. My issue is the sync from the exchange server to Entourage for the messages sent from the TyTn.

    I'll try to expain the problem in more detail. If I send a message from the TyTn the receiptant receives the message fine. When Entourage syncs with the exchange server the message appears as follows in the sent items.

    Received: from 192.168.66.19 ([192.168.66.19]) by EX-BE-001-SFO.shared.themessagecenter.com ([192.168.66.20]) with Microsoft Exchange Server HTTP-DAV ; Thu, 12 Apr 2007 03:13:43 +0000
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/mixed;
    boundary="----_=_NextPart_001_01C77CB0.93B96F18"
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft Exchange V6.5
    Content-class: urn:content-classes:message
    Subject: FW: Lafarge Invoice.
    Date: Wed, 11 Apr 2007 20:13:43 -0700
    Message-ID: <563901c77cb0$9378fd08$1342a8c0@shared.themessagecenter.com>
    X-MS-Has-Attach: yes
    X-MS-TNEF-Correlator:
    Thread-Topic: Lafarge Invoice.
    Thread-Index: Acd8I9HdEKXRvugXEduzxgAX8tLWEwAcK9cgAAcEjyI=
    From: "Michael Pomerenke" <michael@roll.com.au>
    To: <shirley.choong@my.lafarge.com>

    This is a multi-part message in MIME format.

    ------_=_NextPart_001_01C77CB0.93B96F18
    Content-Type: text/html;
    charset="utf-8"
    Content-Transfer-Encoding: base64

    PCFET0NUWVBFIEhUTUwgUFVCTElDICItLy9XM0MvL0RURCBIVE1MIDMuMi8vRU4iPg0KPEhUTUw+
    DQo8SEVBRD4NCjxNRVRBIEhUVFAtRVFVSVY9IkNvbnRlbnQtVHlwZSIgQ09OVEVOVD0idGV4dC9o
    dG1sOyBjaGFyc2V0PXV0Zi04Ij4NCjxNRVRBIE5BTUU9IkdlbmVyYXRvciIgQ09OVEVOVD0iTVMg
    RXhjaGFuZ2UgU2VydmVyIHZlcnNpb24gNi41Ljc2NTEuNTkiPg0KPFRJVExFPkZXOiBMYWZhcmdl
    IEludm9pY2UuPC9USVRMRT4NCjwvSEVBRD4NCjxCT0RZPg0KPCEtLSBDb252ZXJ0ZWQgZnJvbSB0
    ZXh0L3BsYWluIGZvcm1hdCAtLT4NCg0KPFA+PEZPTlQgU0laRT0yPlNoaXJsZXksPEJSPg0KPEJS
    Pg0KQXMgcmVxdWVzdGVkLjxCUj4NCjxCUj4NCktpbmQgcmVnYXJkcyw8QlI+DQo8QlI+DQpNaWNo
    YWVsIFBvbWVyZW5rZTxCUj4NCj09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT08QlI+DQpUaGlzIG1lc3Nh
    Z2Ugd2FzIHNlbnQgdXNpbmcgYSBXaW5kb3dzIHdpcmVsZXNzIGRldmljZS48QlI+DQo8L0ZPTlQ+
    DQo8L1A+DQoNCjwvQk9EWT4NCjwvSFRNTD4


    The exchange server has OWA which is outlook web access. When I check that the message is fine in the sent items. If the receiptant replies. My orginal message is displayed correctly. As show below. I have highlighted my orginal message in green

    Dear Michael
    Received and please ensure etd rails from your factory on Mon 16th April - my yesterday's email refers
    Await your confirmation

    Dear Hooi Kim
    Submitting for remittance process today

    Thank you and regards
    *




    "Michael Pomerenke" <michael@roll.com.au>

    04/12/2007 11:18 AM

    * * * *
    * * * * To: * * * *shirley.choong@my.lafarge.com
    * * * * cc: * * * *
    * * * * Subject: * * * *FW: Lafarge Invoice.


    Shirley,

    As requested.

    Kind regards,

    Michael Pomerenke
    ======================
    This message was sent using a Windows wireless device.


    Has anyone come across this. It seems entourage can't sync emails sent as text.

    Any help would be greatly appreciated.
     
  2. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #2
    Your transcript shows that [part of] your message is utf-8 (8-bit UCS/Unicode Transformation Format). Plain text is 7-bit ASCII. In each of your email clients, you need to ensure that you are have properly selected the character set. Within Entourage 2004, you should be OK with Format > Character Set > Automatic. You might also try Format > Character Set > Unicode (UTF-8). You may have to experiment with your Windows Mobile-based PDA's email client.
     
  3. mikeypom thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 12, 2007
    #3
    Thank you for your quick reply. I have tried different formats in Entourage with no success. I just sent an email to the exchange host to find out excately what format is being used. Again thank you for your prompt reply.
     

Share This Page