Help with installing Warcraft 3

Discussion in 'Mac and PC Games' started by jamin00, Jun 24, 2012.

  1. jamin00 macrumors 6502

    jamin00

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Location:
    Essex, UK.
    #1
    Fancied a play on the old Warcraft so I downloaded no 3 but when I come to install it I can't as it says Powerpc is no longer supported?

    Dont mention nothing about this before you buy it for Mac but I can only find help for World of Warcraft and not no 3.

    Oh, I got a late 2011 MBP 15" if it means anything

    Any clues??

    Cheers
     
  2. jamin00 thread starter macrumors 6502

    jamin00

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Location:
    Essex, UK.
    #2
    300 views, anyone or will it simply not work?
     
  3. mikeo007 macrumors 65816

    Joined:
    Mar 18, 2010
    #3
    Did you buy and download the game directly from Blizzard? I believe they've updated it to work with Lion. If they haven't, then your only choice is to somehow install the game on a pre-Lion Mac and copy the application folders over.
     
  4. jamin00 thread starter macrumors 6502

    jamin00

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Location:
    Essex, UK.
    #4
    I downloaded it.

    I don't have nor have access to a pre Lion Mac :(

    Guess its a refund?
     
  5. mikeo007 macrumors 65816

    Joined:
    Mar 18, 2010
    #5
    I would try emailing Blizzard first and see if they can help. The game itself runs fine on Lion, it's just the installer that needs PPC.
     
  6. jamin00 thread starter macrumors 6502

    jamin00

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Location:
    Essex, UK.
    #6
    I have created a ticket so see what they come back with.


    Anyone know about Starcraft 2, will that run?
     
  7. Mattww macrumors 6502

    Mattww

    Joined:
    Jan 11, 2008
    #8
    The Mac OS X version will work on Lion but you would need to install it and patch it to the latest version on a Mac with 10.6 or earlier and copy it across.

    The other option would be to download the Windows version and install it in a Wineskin wrapper or run it under crossover games. This works for older Blizzard titles in Lion such as Warcraft 2, Starcraft and Diablo 2.
     
  8. iMacFarlane macrumors 65816

    iMacFarlane

    Joined:
    Apr 5, 2012
    Location:
    Adrift in a sea of possibilities
    #9
    I recently upgraded to Lion only to find about 20 of my programs no longer function, Starcraft chief among them. I tried the wine option, Starcraft runs slower on my 3.06GHz Core 2 Duo than it did on my 75MHz Pentium back in 1998. Wheee.

    I got much better results running Starcraft in a Windows 2000 VM using the excellent (and free) VirtualBox. The obvious disadvantage is that you need a copy of Windows (2000, XP, 7 have official support and "extensions", ME, 98, 95, 3.1 do not).
     
  9. fredm macrumors newbie

    Joined:
    Mar 16, 2010
    #10
    We should all ask them to make another installer by opening a ticket on battle.net, I did it.
    Come on, it's a little small program, it takes two days for a developer !
     
  10. Ungibbed macrumors 6502

    Ungibbed

    Joined:
    Dec 13, 2010
    Location:
    USA
    #11
    It's not that easy really considering that WC3 is a legacy PPC based installer. It all has to go through a testing process among different machines and versions of OS X. My MBP shipped with Snow Leopard and I installed (and updated) before Lion was publicly announced. Thankfully it works. I discussed this with the mods here on MacRumors of sharing my updated install folders but in doing that, I would be violating the EULA I'm bound with upon the purchase of the game.

    In addition, I don't want my CD key floating around and redistributed all over illegal file sharing sites etc. It looks bad for MR and myself as a game developer under multiple NDA'S. That trust is shattered along with my reputation and possible damages.
     
  11. iMacFarlane macrumors 65816

    iMacFarlane

    Joined:
    Apr 5, 2012
    Location:
    Adrift in a sea of possibilities
    #12

    Well, Blizzard needs to man up and do the right thing. They have two options:

    1 - Invest the relatively small amount of time to solve this issue and post a downloadable version of WC3 and it's expansion that can properly install on current Macs, or

    2 - Recall all Warcraft 3, Diablo 2, and Starcraft Battle Chests from all the retail display shelves of every Walmart, K-Mart, etc. We're not talking about being upset when that bargain-bin software from 1995 won't run on your new computer, we're talking about software that occupies high-dollar shelf placement alongside current titles, being sold as a current title, that DOESN'T WORK on modern computers!


    It's almost like Blizzard and Apple are too stubborn to help each other out here. Good for them.
     
  12. Json81 macrumors member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    #13
    I tried installing it with 10.6 server in parallels, but no luck there either, no opengl support so installation works, but game can't be started and hence not patched.
     

Share This Page