help. with windows vista via bootcamp.

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by babsvii, Apr 27, 2009.

  1. babsvii macrumors regular

    babsvii

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Canada
    #1
    i am about to install windows vista via bootcamp on my new imac and i was just reading on apples install guide to only install windows 32bit... but the version i bought is 64bit cause in a previous thread i asked what u should install and someone said 64bit... is it ok to install it? what should i do... if i anyone can answer this quickly it would mean alot i want to install it asap!!!

    thanx
     
  2. danmanstx macrumors newbie

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Location:
    Lexington, Ky
    #2
    should work and directions should be the same!

    is it new in you just bought it? if not what type of processor does it have?
     
  3. babsvii thread starter macrumors regular

    babsvii

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Canada
    #3
    k thanx. i just didnt know if it was ok since the guide is telling me not too.. but ill do it. thanx

    i have another ? how big should i make the partition for my windows vista side... im new to all of this and have no idea how much room i need... im using it for games
     
  4. shanshor macrumors regular

    Joined:
    Jan 4, 2008
    #4
    I was stupid and partitioned mine at 35. For gaming ONLY I would suggest 45-50GB. Vista OS took up more space than I thought. It also depends on how much HD space you have. I have 320 Gigs so I took about 1/10th of mine.
     
  5. babsvii thread starter macrumors regular

    babsvii

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Canada
    #5
    thanx i just decided to do 100. im sure that will be plenty lol

    hey i just installed windows vista 64bit and im trying to do it as the guide says but when i put in the mac osx disk it tells me that my computer doesnt support vista 64bit and then only gives me the option of "ok" and then does nothing... im pretty sure i need to update the drives right?? what has anyone else done who has 64bit on their imac?? also my internet on the windows side isnt connected how do i do that? when i go and look for networks it tells me there isnt any.... im so lost someone plz help me!!!
     
  6. babsvii thread starter macrumors regular

    babsvii

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Canada
    #7
    well that sorta helps but not really... im new at this i have no idea what to do... i understand that its not supported so i guess im going to have to find it manually but how do i get my internet on my windows side to work???? cause i would need the internet to download the 64bit drivers right....

    i posted to thread on the "windows on mac" area but i feel im not getting much help.... i need someone who has a new imac with windows vista 64bit to help me get mine set up... i have it installed i just need to update the drivers and get the internet working. im new to this i have no idea what to do... i have been reading around and it looks like i have to get everything manually... but im not too smart about this and need someone to walk me though it... giving me straight links to what i have to do would help... and i cant get my internet on my windows side to work.... can someone plz help me... if i would have known it was going to be this hard i would have gotten 32bit!!! but i came here for advice and everyone said to get 64 now im stuck and have no idea what to do!!!
    Help me Plz!!!
     
  7. Ivan P macrumors 68030

    Ivan P

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    Home
    #8
    Put your Leopard install disc in while you have Windows logged in to install the drivers.
     
  8. MacDawg macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #9
    According to the "other" thread by the OP, this has been tried...

    Woof, Woof - Dawg [​IMG]
     
  9. babsvii thread starter macrumors regular

    babsvii

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Canada
    #10
    it doesnt work cause im using vista 64bit... and the imacs dont support it. so i need to know how everyone else who has vista 64bit got their drivers... and my main problem is i cant connect to the internet on the windows side... could this be because of the driver issue? that doesnt seem right now.... ahhh im getting so upset with this already i wish someone would have told me this **** when i asked about buying vista in one of my previous threads.... hopefully there is someone who has already done this and can help walk me though it and make my life a lil easier... i suck at this stuff!!

    someone help me pls :(
     
  10. MacDawg macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #11
    I don't have the iMac, but there are plenty around that do and have faced this issue. You will have to be patient and wait for them to respond. Give it some time and you will get your answers... I guarantee it.

    Woof, Woof - Dawg [​IMG]
     
  11. babsvii thread starter macrumors regular

    babsvii

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Canada
    #12
    ya i know there is someone who can help... i have tried reading things but i cant figure out why my internet isnt working...
     
  12. babsvii thread starter macrumors regular

    babsvii

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Canada
    #13
    im hoping someone today will beable to help me a lil more... im guessing my internet is not working because i cannot update the drivers.... i was on my computer all day yesterday trying to figure it out... with no luck. :( i cannot use the mac disc to get the drivers because im installing vista 64, and its not supported on my imac! i dont have any discs to get the drivers from the mac side from a torrent... i do have a usb disc thing... if i download the drivers from somewhere can i transfer them onto the usb thing then to the windows side? will that work?... and if someone could pls help me with the drivers that i need...i just want to get this working, and its taking much longer then i think it should....
     

Share This Page