High Sierra 10.13.4 Beta discussion

Discussion in 'macOS High Sierra (10.13)' started by dianeoforegon, Jan 26, 2018.

Tags:
  1. dianeoforegon macrumors 6502a

    dianeoforegon

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Location:
    Oregon
    #1
    Just downloaded and installed 10.13.4 Public beta. It took approx 40 minutes.

    When I logged in I got several warnings for my 32-bit apps. OfficeTime was the one app that I use a lot where the others could be easily replaced.

    <Name of App> may affect the performance of your Mac.
    The developer of this app needs to update it to improve it's compatibility.

    I'm using Office 2016. Any Office 2011 users see a waring for Office 2011?
     
  2. petrucci666, Jan 26, 2018
    Last edited: Feb 12, 2018

    petrucci666 macrumors 6502a

    petrucci666

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Location:
    Los Angeles, CA
    #2
    The update has been absolutely terrible for me, very very buggy. How can I downgrade back to 10.13.3 easily?
     
  3. dianeoforegon thread starter macrumors 6502a

    dianeoforegon

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Location:
    Oregon
    #3
    Do you have a clone backup? If yes, simply clone back to 10.13.3.
     
  4. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #4
    sleep & wake are much faster than they've ever been...
     
  5. m-e, Jan 26, 2018
    Last edited: Jan 26, 2018

    m-e macrumors member

    Joined:
    Aug 6, 2015
    #5
    Anyone having the "Enable Messages on iCloud" greyed out on the public beta ?

    EDIT : Quitting the app/launching the app solved it.

    There is a difference between this version of Messages on iCloud and the previous one : this one doesn't let you force sync nor it shows you if sync is done...
     
  6. amg949 macrumors newbie

    amg949

    Joined:
    Sep 1, 2013
    #6
    My Preview app is have problem rendering jpg, png images, PDF renders fine, anybody having this problem ?
     

    Attached Files:

  7. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #7
    looks like a graphics card issue. you've rebooted? & what happens with quicklook?
     
  8. K4LK macrumors 6502

    K4LK

    Joined:
    Jun 18, 2009
    #8
    After updating my mid-2014 15" rMBP to 10.13.4 beta 1, the UI hangs at the login screen. After entering my password, the bar graph gets about 90% full and the beach ball below it stops spinning. I can tell the rMBP is running because Time Machine backups are occurring. I can only use this MBP in safe mode by holding down SHIFT when starting up. Submitted a bug report to apple with sysdiagnose.
     
  9. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #9
    can you reinstall the update? and/or install from recovery?
     
  10. K4LK macrumors 6502

    K4LK

    Joined:
    Jun 18, 2009
    #10
    There is no way to re-install. My only choice is to run in safe mode until apple fixes the bug or downgrade to 10.13.3
     
  11. m-e macrumors member

    Joined:
    Aug 6, 2015
    #11
    Nope works fine on mine (MBPr 2015)
    --- Post Merged, Jan 27, 2018 ---
    In fact it shows a progression bar when sync is ongoing at the bottom of the list of your message. But no "sync now button"and I guess this is not an omission.
     
  12. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #12
    you can't boot into recovery? if we're not all experiencing this, there may not be something for apple to fix.
     
  13. amg949 macrumors newbie

    amg949

    Joined:
    Sep 1, 2013
    #13
    Option-Command R and went back to the previous version now it's working fine, weird.



     
  14. K4LK macrumors 6502

    K4LK

    Joined:
    Jun 18, 2009
    #14
    Yes, I have and checked disk. Also checked disk in single-user mode. I can wipe disk, install 10.13.3 and migrate data. My T.M. backups are 10.13.4. Beta 2 of HS was also a train wreck for me. This rMBP was kernel panicking. I went back to Sierra and waited until the 6 beta before going back up to HS. When will I learn to clone the SSD before going to the first beta of the next point release ?
     
  15. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #15
    yeah, carbon copy cloner is your friend. meanwhile, something's up with your hardware..or?? meanwhile, if i were having this experience, i'd bow out of the beta program immediately... anyway, good luck!
     
  16. stradify, Jan 27, 2018
    Last edited: Jan 28, 2018

    stradify macrumors member

    Joined:
    Jul 4, 2015
    Location:
    USA
    #16
    Anyone else finding 'dark mode' not working properly? Most of the icons in my menu bar are almost invisible including the Apple Menu icon. They're there but almost impossible to see. The drop down menus appear close to what they should be for some but not others such as Wifi which has the locks and fans greyed out. Turning off 'dark mode' returns the menu bar to normal. Here's what it looks like with dark mode on. DarkIconProblem.png

    I edited my original post regarding my Adobe Apps not working in this beta. Well, now they work!
    Don't ask me why as I didn't do anything. By the way, this is an early 2011 macbook pro.
     
  17. LarryJoe33 macrumors 65816

    LarryJoe33

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Location:
    Boston
    #17
    All good here, I haven't come across any of the issues reported here, or any others for the matter.
     
  18. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #18
    dark mode is fine here. and the 32bit apps will survive until the next official os (10.14)... am already planning for that (sigh)...
     
  19. dogslobber macrumors 68030

    dogslobber

    Joined:
    Oct 19, 2014
    Location:
    Apple Campus, Cupertino CA
    #19
    10.13.4 will have at least 6 betas as it is scheduled for late March release. Early versions are bugged due to some of the newer features being switched on.
     
  20. Emma's Dad macrumors newbie

    Emma's Dad

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Location:
    Upstairs neighbour to the loudest country earth
    #20
    Hi guys. I am new to this forum as a poster but have enjoyed the beyond awesome information which has helped me over the years by "lurking". I am now reaching out for advise as I made the moronic move and upgraded to 10.13.4 Beta (I should've stayed away from "Beta" in the first place). I use a 2012 Mac mini 2.5 GH Intel C I5, 16gb Ram, Intel 4000 graphics for work. I have 3 monitors running: 2 ASUS 27 inch and 1 50 Inch Samsung. 1 ASUS use the display port while the other is hooked up to a USB 3 port via a Diamond HDMI-USB adapter. The Samsung use the HDMI port. I use Display Link's 4.0 driver software. Before I upgraded to 10.13.4 Beta it was running flawlessly. I use all 3 monitors for my work as I need to have visual access to several running applications at the same time....Currently my one monitor (ASUS with the Diamond adapter shows up in my hardware and system preferences ( displays) but only shows a bright yellow screen while my trackpad cursor is visible on there.

    I realize that 10.13.4 Beta is the culprit. Being desperate I am asking for advise to find out IF there is a way to either downgrade or get out of the Beta program and re-install the public current version?. Sadly I have no back up of previous Beta versions but hope I will be able to to a complete back up of all my content, wipe the Hard drive and reinstall a previous OS then ad my apps and content ??

    Missing that 3rd monitor will significantly affect my work productivity....

    I appreciate all / any advise....lesson learned...
     
  21. LarryJoe33 macrumors 65816

    LarryJoe33

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Location:
    Boston
    #21
    Oh man, that sucks. I'll spare you the verbal spanking you should get for 1) not having a backup (clone) of something to fall back on, 2) using your work machine for beta testing!

    Ok, try to save everything you can to an external drive or device other than your boot drive. Boot into recovery mode (command+r) and reinstall the OS.
     
  22. MAlexB macrumors member

    MAlexB

    Joined:
    Oct 10, 2017
    #22
    Just upgraded to 10.13.4b1 via 10.13.3 and do not have any problems, even the dark mode works exactly as before!
    Those who have problems, did you go directly from 10.13.3b to 10.13.4b or also via 10.13.3?
     
  23. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #23
    Odd issue is that the message app is sending txts via SMS (green bubbles), where is if I respond to the same message thread on my phone its using the message platform (blue bubbles).

    Another bummer is that I did not specifically choose to update my Mac to 10.13.4, yet I woke up this morning and waking up my mac, it started the update process. I don't normally have automatically udpates turned on but I suspect it was flipped on by the last beta image ¯\_(ツ)_/¯
     
  24. jdclifford macrumors 6502

    Joined:
    Jul 26, 2011
    #24
    Has anyone else noticed "No Local Dictionary Available" issue when using right click "Lookup..."? Worked fine thru 10.13.3
     
  25. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #25
    noticed that too; i selected the default (wikipedia) and seems fine. but seems like a mistake...
     

Share This Page