Homebutton NOT working sometimes?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by tom2847, Aug 16, 2010.

  1. tom2847 macrumors regular

    Joined:
    Aug 25, 2007
    #1
    For some reason, a few days ago my Home button decides it doesn't want to work once in awhile until I restart my phone or respring. Happened once everyday for the past four days. I will be in a app and i can't close because the home button acts as if I didn't press when I really do. If I double click the home button though, the Multitasking bar pops up so I know the button is fine.

    It feels fine and works when I restart or even can get to the respring button. I don't have SBSettings installed so I cannot easly get to the respring button like normal so if I am not already on the springboard I need to keep restarting.

    I don't have SBSettings btw becasue it is a battery hog and I have noticed BIG difference in battery life without it.
     
  2. navajarunner macrumors regular

    navajarunner

    Joined:
    Feb 3, 2009
    #2
    Are you using notified pro? I experience the same thing but I notice it happens after using the notified pro app.
     
  3. tom2847 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 25, 2007
    #3
    I am not using notified nah. What other stuff did you install from cydia. It's gotta be a tweak I installed thats doing it.
     
  4. Cynikal.Mindset macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Location:
    Guelph ON, Canada
    #4
    since when is sbsettings a battery hog?? I've never experienced any drain with it on any iPhone...if there is a difference its very negligible
     
  5. navajarunner macrumors regular

    navajarunner

    Joined:
    Feb 3, 2009
    #5
    Well, all I really have is 3g unrestrictor, cyntact, quick reply, ifile, and of course, notified pro.

    I have noticed the home button problem lately after using notified pro and installing all the libstackdisplay-libstatusbar-whatever files required to use notified pro.
     
  6. ZhenyaF macrumors 6502

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Location:
    Brooklyn, NY
    #6
    My girlfriend's iPhone 4 was doing the same thing. She's jailbroken, but no apps currently installed. She was having this problem, so I restored the phone and so far its been 2 days since the last time I restored and no problems.
     
  7. tom2847 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 25, 2007
    #7
    you re-jailbreak it after the restore?
     
  8. MacProPIMP macrumors member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    #8
    Notified Pro

    This happened to me, uninstalling notified pro fixed it.
     
  9. jmor macrumors 6502

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    NJ, USA
    #9
    Same thing but only on occasion its happened a couple of times, but nothing I'm too worried about, and I do not have notified installed.
     
  10. TriHFH macrumors member

    Joined:
    Jul 1, 2007
    #10
    This has happened to me, too, a few times over the past few days. I don't have Notified Pro installed. I have BiteSMS, Rock, MyWi, My3G, WinterBoard, and Longitude.

    I'm running the Glasklart HD theme w/ custom icons, and have applied the 720P YouTube upload hack..
     
  11. MacProPIMP macrumors member

    Joined:
    Jun 23, 2008
  12. mjfan82 macrumors regular

    Joined:
    Aug 3, 2010
    #12
    I have an IP4 and my phone does the same thing. The home button does not respond intermittently. I do not have notified pro installed but I am running SBSettings. It started doing it about a week ago and I can't get the home button working unless I respring. I was thinking that there was something that I need to tweak in activator but I'm not sure....
     
  13. Mystikal macrumors 68020

    Mystikal

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Location:
    Irvine, CA
    #13
    This.
     
  14. drew0020 macrumors 65816

    drew0020

    Joined:
    Nov 10, 2006
    #14
    Same thing happened to me today right after I installed the new bitesms beta. It might be coincidence but that's what happened to me.
     
  15. cdrwinston macrumors regular

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #15
    Happened to me last night, only once so far. Happened after I installed clear lockscreen and classica themes.
     
  16. neotope macrumors regular

    Joined:
    Aug 3, 2010
    #16
    I have a home button issue with LockInfo. If I use the QuickReply to reply to an SMS I can reply fine but the home button does not work. I have to lock my iPhone and then unlock it to be able to use the home button.
     
  17. ZhenyaF macrumors 6502

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Location:
    Brooklyn, NY
    #17
    yes, but have not installed any jailbroken apps
     
  18. geiswiz macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2010
    #18
    I had the issue, but haven't had it since uninstalling LockInfo.
     
  19. drew0020 macrumors 65816

    drew0020

    Joined:
    Nov 10, 2006
    #19
    I only have sbssettings, lockinfo, and bitesms installed. Maybe it is lockinfo but haven't noticed any problems until this morning.
     
  20. outphase macrumors 65816

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Location:
    Parts Unknown
    #20
    It happened to me once. I was able to double-tap to get the multitasking bar and hold for voice control, but it would not return to home. A respring brought it back.
     
  21. screamace macrumors member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    #21
    I have the home button problem as well. It happens after I installed Notified Pro and enabled either statusbar or GriP style notification plugin. Just single press stops working, double press and press+hold are fine.

    If I remove the notification plugin then the problem goes away, but it defeats the purpose of having Notified Pro over Lockinfo. I can replicate the problem 100% now.

    I'm switching back to Lockinfo for now. The author of Notified Pro is pretty quiet about this bug so i won't hold my breath for a fix to come out.
     
  22. Makaveli6103 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Location:
    Kansas City, MO
    #22
    I have the same problem. I restored through dfu mode and set up as a new iPhone and after a few days with no apps installed through cydia the home button doesn't respond all of the time. If I press home + sleep to take a screen shot it works but not home by itself. This has to be a bug with the jailbreak.
     
  23. ApFinder macrumors newbie

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #23
    I have the same problem but in my case SBSettings is the responsible. If I uninstall SB everything is back to normal!

    Tks.
     

Share This Page