Homebutton: triple and quadrupletap?

Discussion in 'iPhone' started by Simgar988, Aug 8, 2009.

  1. Simgar988 macrumors 65816

    Simgar988

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    UYBAATC
    #1
    I have no reason or my phone app on my first page because of my ability to doubletap the home button to bring it up. I wish there was an option to triple tap and maybe even quadruple tap. This would have the potential to remove the iPod, messaging etc from the main page.

    I feel like een four taps is more effiecent than finding the app and tapping it.
     
  2. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #2
    I have to sometime click the home button three times just to get ipod contols to show up, add more options would give unexpected results IMO, especially if the iPhone isn't ready for my "triple clicking". If something like this happens it will most likely be jailbreak-only.
     
  3. Simgar988 thread starter macrumors 65816

    Simgar988

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    UYBAATC
    #3
    I've never had that issue. I easily get whatever I want when I press the button once or twice. Maybe you're not clicking it fast enough?
     
  4. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #4
    I usually just have problems with it on the lock screen sometimes. I'm jailbroken, that might be a contributing factor.
     
  5. jacobgaul macrumors regular

    Joined:
    Jun 29, 2009
    #5

    i incur the same.
     
  6. Furi Kuri macrumors member

    Joined:
    Apr 15, 2009
    #6
    I'm not jailbroken, but I still have the same problems as you. Often times it'll take me 3 clicks to open up the ipod controls.
     
  7. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #7
    I've never even seen someone program for triple clicking or quadruple clicking. That might be very difficult to do, since programming doesn't have a triple click and quadruple click event listener.
     
  8. GoCubsGo macrumors Nehalem

    GoCubsGo

    Joined:
    Feb 19, 2005
    #8
    I am in Furi Kuri's camp. Not JB, never JB'd this phone and I have that issue. Sometimes on the lock screen I have the same issue just trying to get the slider to appear.
     
  9. Simgar988 thread starter macrumors 65816

    Simgar988

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    UYBAATC
    #9
    First off I'm talking about apple doing this on a non-jailbroken phone. I'm also talking about after the phone has been unlocked, not on the lockscreen.
     
  10. FreeState macrumors 68000

    FreeState

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #10
    3.1 has the tripple click home option under general>accessability

    however I can't upload my screenshot from my iPhone lol
     
  11. mackmgg macrumors 65816

    mackmgg

    Joined:
    Nov 2, 2007
    #11
    Is this on all of them or just the 3GS? I don't want to put 3.1 on because I am jailbroken, but I'll try it on an old itouch if it'll work on the touch2G
     
  12. blancoBronco macrumors 6502a

    blancoBronco

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Location:
    South Tampa
    #13
    I don't think triple click for accessibility will work on non-3G S iPhones, because only the 3G S has the accessibility option
     
  13. sinsin07 macrumors 68030

    Joined:
    Mar 28, 2009
    #14


    Ooops::D

     
  14. Simgar988 thread starter macrumors 65816

    Simgar988

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    UYBAATC
    #15
    whoo!!! That's exciting. Now I'm extremely stoked for 3.1... although I'll save aggie the trouble and not bring back my "antzi" thread.

    Do you mind sharing the options for the triple click? And if messaging has been added to the double and now triple click options. I'm not sure why they didn't include this to begin with. If anyone has any insight on why, that'd be great.
     
  15. FreeState macrumors 68000

    FreeState

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #16
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7C116a Safari/528.16)

    It's because the tripple click is for accessability options only - it brings up voice over/zoom/invert color options. I doubt it will be used for any other options.
     
  16. Simgar988 thread starter macrumors 65816

    Simgar988

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Location:
    UYBAATC
    #17
    I don't understand the point of limiting it?
     
  17. lavinci macrumors 6502

    Joined:
    Jun 19, 2009
    #18
    I would like to triple click to go straight to the phone dialpad.
     
  18. sinsin07 macrumors 68030

    Joined:
    Mar 28, 2009
    #19
    Yes, this would be cool
     

Share This Page