HomePod HomePod gets stuck in setup on 11.3 beta

Discussion in 'HomeKit, HomePod, CarPlay, Home & Auto Technology' started by cjbski, Feb 9, 2018.

  1. cjbski macrumors member

    cjbski

    Joined:
    Feb 18, 2014
    #1
    iPhone X running 11.3’s latest public beta. Plug in HomePod and it gets stuck on the screen after “which room is this in?” I select living room and the setup goes white. Nothing I can do.

    Anyone else experiencing this?

    https://imgur.com/a/0z6NJ
     
  2. cantyjeffrey macrumors newbie

    cantyjeffrey

    Joined:
    Apr 29, 2015
    #2
    My HomePod is on a UPS truck somewhere out for delivery, but I am also running 11.3 beta and will report back if I have issues as well — I'm curious to know if you're still having issues, and/or found a solution as of yet...
     
  3. cjbski thread starter macrumors member

    cjbski

    Joined:
    Feb 18, 2014
    #3
    Still can't get it to work. Please let me know if yours does!
     
  4. prycop macrumors member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    #4
    11.3 beta here - intalled Homepod without problems.
     
  5. amacgenius, Feb 9, 2018
    Last edited: Feb 9, 2018

    amacgenius macrumors 68000

    amacgenius

    Joined:
    Aug 3, 2005
    Location:
    Buffalo, NY
    #5
    Did you try manual setup through the "Home" app?

    *EDIT*: Adding it manually as an accessory to be more specific.
     
  6. AppleRobert macrumors 603

    Joined:
    Nov 12, 2012
    #6
    Home App just keeps asking me to turn on keychain which I do not think you need enabled for HomePod nor have I ever used it on any Apple device. How do I do it manually?
     
  7. amacgenius macrumors 68000

    amacgenius

    Joined:
    Aug 3, 2005
    Location:
    Buffalo, NY
    #7
    I know when I tried to set mine up it required me to turn on Two Factor Authentication on my Apple ID, so maybe you do need to enable Keychain to use it - not entirely sure.

    "Launch Home.
    1. Tap the plus sign in the top right corner of the screen.
    2. Tap Add Accessory.
    3. Tap the accessory you want to add."
     
  8. cantyjeffrey macrumors newbie

    cantyjeffrey

    Joined:
    Apr 29, 2015
    #8
    Just got it. Was able to setup with no hiccups running latest beta on an iPhone X
     
  9. DaveOP macrumors 65816

    Joined:
    May 29, 2011
    Location:
    Portland, OR
    #9
    No problems here either, on 11.3 with iPhone X.
     
  10. cjbski thread starter macrumors member

    cjbski

    Joined:
    Feb 18, 2014
  11. gkarmas macrumors newbie

    gkarmas

    Joined:
    Feb 9, 2018
    #11
    Same sh*t here. iPhone 6S plus, latest beta version, just updated because it wasn't working with previous beta either. Tried manually and automatic. No luck.
     
  12. mcvaughan macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Location:
    Houston, TX
  13. kingneptune117 macrumors regular

    Joined:
    Mar 15, 2014
    #13
    That’s not a problem with the beta. I’m running 11.2.5 and am having the EXACT same issue. It seems you and I are the only ones experiencing this.
     
  14. ohio.emt macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Location:
    Ohio
    #14
    According to the Macrumors setup article you need both 2factor, and keychain enabled.

    https://www.macrumors.com/how-to/how-to-set-up-your-new-homepod/
     
  15. kingneptune117 macrumors regular

    Joined:
    Mar 15, 2014
    #15
    Anybody know why this is happening?
    --- Post Merged, Feb 9, 2018 ---
    Solved. You need to have the Apple Music app installed.
     
  16. fuocozero macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2010
    #16
    HomePod is a HomeKit accessory. HomeKit requires iCloud Keychain to operate. Can’t bypass it.
     
  17. AppleRobert macrumors 603

    Joined:
    Nov 12, 2012
    #17
    Unless keychain enabled in the background somehow, I did nothing to get 2 step verification and finally got the HomePod to go through the setup process.

    I unplugged HomePod several times, I powered iPhone off and on, I logged out and back into iTunes, I turned Bluetooth off and then back on besides doing other things as well.

    It finally worked.
     

Share This Page

16 February 9, 2018