Hook up a Nintendo Wii with Mac Pro & 30" ACD ?

Discussion in 'macOS' started by fab5freddy, May 19, 2008.

  1. fab5freddy macrumors 65816

    fab5freddy

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Location:
    Heaven or Hell
    #1
    Is it possible to hook up a Nintendo Wii to my
    mac pro & 30" Cinema Display ?

    thanks!
     
  2. siurpeeman macrumors 603

    siurpeeman

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Location:
    the OC
    #2
    from what i remember reading in these forums, i think your solution is an el gato eyetv hybrid, but you might experience some lag. personally speaking, i think it's a little more trouble than it's worth. why not hook it up to a tv?
     
  3. Dark Seraphim macrumors newbie

    Joined:
    May 19, 2008
    #3
    the eyetv hybrid will do it but it wont look to good. the gefen hdmate is good but very expensive.
     
  4. fab5freddy thread starter macrumors 65816

    fab5freddy

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Location:
    Heaven or Hell
  5. TH-Gunner macrumors regular

    Joined:
    Mar 28, 2008
    #5
    Because it will be stretching the resolution.

    The Wii only outputs picture at 720x480. The monitor of the Apple 30" is something like 2560x1650.

    If you hook these up together, you will get poor picture quality because the small picture produced by the Wii is going to be stretched across that huge monitor.

    Try on your Mac. Put your resolution at 800x600 and see how terrible the picture is.
     
  6. Muncher macrumors 65816

    Muncher

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Location:
    California
    #6
    You'd be surprised. My wii looks great on my 1080p samsung 40" LCD. The dpi is so high on that monitor that from 5 feet away it shouldn't look very blurry at all.
     
  7. Dark Seraphim macrumors newbie

    Joined:
    May 19, 2008
    #7
    oh sorry it will look bad becuase the eyetv hybrid doesnt do a good job of converting the signal also you need composite cable which is the lowest quality cable.
     
  8. pjrobertson macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 14, 2007
    #8
    You can hook you Wii straight up to the ciname display by buying a composite out for the Wii (£20) and then an adapter to go from composite to DVI. That's what I do with my 32" LCD.
     
  9. fab5freddy thread starter macrumors 65816

    fab5freddy

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Location:
    Heaven or Hell

Share This Page