Hotspot not discoverable at all sometimes?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by robertpetry, Feb 17, 2012.

  1. robertpetry macrumors 6502

    robertpetry

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Location:
    Indianapolis, IN
    #1
    Hi all,

    I have had a strange problem with my AT@T mobile hotspot on my iPhone 4. Basically the iPhone does not show up on other devices as a hotspot, even when turned on. Even when turned on, then off, then back on. Even when I turn it off, reboot the iPhone and then turn it back on.

    Neither my iPad nor my Macbook Air can see the hotspot.

    But this only happens maybe 10% of the time. The rest of the time my iPad and MBA see and connect right up to the iPhone when I turn on Hotspot. And when it happens, the problem seems to cure itself after an hour or so.

    It happened in a restaurant today. I rebooted the phone twice and the MBA once. Still it never showed up. I got home and tried it a half hour later and viola, it shows right up on the list of networks.

    I don't get it.
     
  2. Ishmumrhmn macrumors regular

    Joined:
    Feb 3, 2012
    #2
    Must be a big bug in the iOS maybe?
    Try restoring it
     
  3. 3bs macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
    #3
    Don't you have to be in Personal Hotspot in Settings for your iPhone to be discoverable?
     
  4. robertpetry thread starter macrumors 6502

    robertpetry

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Location:
    Indianapolis, IN
    #4
    Yes you do. I am in Hotspot turning it on and off. Turning on and off all wireless or just wifi. Rebooting. Nothing seems to solve the problem but time. No idea why.

    I could try restoring. I hate restoring... :(
     
  5. 3bs macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
    #5
    I say give it a couple more days see if anyone here knows how to fix it. If not, then restore it. Can't you try restoring from a backup? That means you won't lose anything.
     
  6. robertpetry, Feb 17, 2012
    Last edited: Feb 17, 2012

    robertpetry thread starter macrumors 6502

    robertpetry

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Location:
    Indianapolis, IN
    #6
    I just restored from my backup. Maybe that will fix it.

    I was just hoping someone had some idea what the problem was so I could fix it. I was also wondering if anyone else has ever had this problem?

    I'll be back if the restore from backup doesn't work!

    :)
     

Share This Page