How can I make my iPad the same as my iPhone

Discussion in 'iPad Tips, Help and Troubleshooting' started by horrgakx, Jul 11, 2017.

  1. horrgakx, Jul 11, 2017
    Last edited: Jul 11, 2017

    horrgakx macrumors member

    horrgakx

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    UK, North West
    #1
    Hi all - I've just bought an iPad Pro 10.5 and I want to make it the same as my iPhone 7 Plus.

    What I mean by that is I want to be able to pick up either device (the iPhone for portability or the iPad for home use) and simply pick up where I left off in terms of all my email accounts, text messages, photos, etc. etc. etc. But when I've restored my iPhone backup to the iPad it appears to only have copied the apps (and the icons are just randomly scattered over the pages - no groups copied over etc). Neither are there any email accounts, photos etc. From that point of view it's like a brand new device.

    Is this at all possible?
     
  2. horrgakx thread starter macrumors member

    horrgakx

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    UK, North West
    #2
    Nobody??

    Just as an update, I've set both my iPhone and iPad calendars to sync with iCloud but it's not coming over to the iPad.

    Can anyone help diagnose what is wrong please?
     
  3. elf69 macrumors 68000

    elf69

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Location:
    Cornwall UK
    #3
    do not know if it will work but....

    make a backup of your iphone to cloud or itunes then restore it to the ipad.

    may not work though.
     
  4. horrgakx thread starter macrumors member

    horrgakx

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    UK, North West
    #4
    Thanks for your reply. But as I said in the original post I did just that.
     
  5. elf69 macrumors 68000

    elf69

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Location:
    Cornwall UK
    #5
    Sorry was not reading it properly.

    I have only put a back up from ipad air 2 onto an ipad pro.
     
  6. Sunshoopa macrumors regular

    Sunshoopa

    Joined:
    Apr 19, 2011
    #6
    Do you have iCloud settings turned on for those?

    [​IMG]
     
  7. Yptcn, Jul 15, 2017
    Last edited: Jul 15, 2017

    Yptcn macrumors 6502a

    Yptcn

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Location:
    Paris
    #7
    I just got a new iPad Pro 10.5 and didn't have the courage to set it up as new .
    So , as I had made a backup of my iPad Mini I restored it from that backup through iTunes . No problem whatsoever .
    The only thing is that I had to log back in to some apps .
    I hope this will help you .

    Make sure Handoff is turned on . For that , go to Settings - General - Handoff , and turn it to ON. On both devices .
     

Share This Page