How do i achieve and install my macbook with 10.4

Discussion in 'macOS' started by Eric Lewis, Oct 27, 2007.

  1. Eric Lewis macrumors 68020

    Eric Lewis

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Location:
    CANADA? eh?
    #1
    I need to archieve and install cause i deleted my rossetta stuff with monilingual

    my macbook has 10.4 and i need to archieve and install mac os x

    how do i do this?
     
  2. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #2
    When you go through the installer there is an Options... button on the left that contains the various options Upgrade/Archive and Install/Erase and Install
     
  3. Eric Lewis thread starter macrumors 68020

    Eric Lewis

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Location:
    CANADA? eh?
    #3
    how do i get my files back after the archieve and install

    /my system back to how it was before?
     
  4. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #4
    All your home directory stuff and applications will be reinstalled for you.
     
  5. Eric Lewis thread starter macrumors 68020

    Eric Lewis

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Location:
    CANADA? eh?
    #5
    automatically?
     
  6. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #6
    Yes. It'll be there waiting for you. Same login and everything.
     
  7. Eric Lewis thread starter macrumors 68020

    Eric Lewis

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Location:
    CANADA? eh?
    #7
    so then what do i do with the old system

    and will ms office still work?(i used monilingual and by mistake deleted rosetta stuff opps..) so i want that to work again!
     
  8. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #8
    Its just Archived incase something doesn't work and you need to find some files. Office should work fine. Backup Tiger to a bootable backup disk first for ultimate safety.
     
  9. Eric Lewis thread starter macrumors 68020

    Eric Lewis

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Location:
    CANADA? eh?
    #9
    why does it check the installation dvd for like 15mins?
     
  10. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #10
    Its just checking to make sure there are no errors on the DVD. You can hit skip if you want to.
     
  11. Eric Lewis thread starter macrumors 68020

    Eric Lewis

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Location:
    CANADA? eh?
    #11
    man i waited 15minutes not releazing i can skip im retarted

    now i wait? how long for an archieve with a 80gig disk?
     
  12. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #12
    1/2 hour
     
  13. Eric Lewis thread starter macrumors 68020

    Eric Lewis

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Location:
    CANADA? eh?
    #13
    so after i reboot...all my apps and documents will be there?

    and what do i do with this older archieve?
     

Share This Page