How do I join AT&T's network on iPhone 6 Plus

Discussion in 'iPhone' started by sakau2007, Sep 22, 2014.

  1. sakau2007 macrumors 6502

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #1
    So I got my phone an hour ago and restored from a backup from earlier today. All my pictures, settings, etc. are there... cool.

    But I'm not on the AT&T network. It says No service while my old iPhone 5 is still on the AT&T network. iMessages and things like that are working fine because it using my WiFi connection.

    Do I need to set up as a new phone?
     
  2. iFiend, Sep 22, 2014
    Last edited: Sep 22, 2014

    iFiend macrumors 65816

    Joined:
    Feb 28, 2011
    #2
    turn off your iPhone 5/hard reset your iPhone 6 plus - worked for me on launch day
     
  3. AustinIllini macrumors demi-god

    AustinIllini

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Location:
    Austin, TX
    #3
    This worked for me. The activation didn't show on my phone until I restarted by phone.
     
  4. bmms8 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 19, 2007
    #4
    May be a silly question, but you did perform an upgrade and didn't buy the phone outright, correct?

    If not then just swap the sim and you'll be good to go
     
  5. iFiend macrumors 65816

    Joined:
    Feb 28, 2011
    #5
    excellent question
     
  6. sakau2007 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #6
    i bought it using the AT&T Next program. i don't have the tools to switch out the sim cards and would prefer to not bother with that.

    when i powered my old phone off and turned my 6+ off then back on, it did not sync up to AT&T. what is meant by "hard reset"
     
  7. bmms8 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 19, 2007
    #7
    Cant tell if you're being sarcastic. Someone may overlook this, maybe.

    ----------


    Okay you don't need to switch sims since you upgraded.


    Hold the power and home button until screen goes black and turns back on. Should take roughly 7-10 seconds.
     
  8. sakau2007 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #8
    hmmmm. i did this and it still did not sync up with service. i will try it once more. after that i may just have to set it up as new iPhone?
     
  9. bmms8 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 19, 2007
    #9
    This has nothing to do with setting up the phone via iTunes.

    Can you confirm that the line you upgraded is the phone you're upgrading from?

    Meaning that your phone iPhone 5 is the line you upgraded with the 6?

    ATT has been backed up with activations this week. Worse comes to worse dial 611 from your 5 and talk to ATT
     
  10. sakau2007 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #10
    evidently there was a number i was supposed to call that i didnt know about and they took care of it in 5 minutes at the ATT store.
     

Share This Page