How Do I Know If I Have a Router?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Jearl, Apr 24, 2007.

  1. Jearl macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2007
    #1
    I realize the idiocy of this question but I can't seem to find any answers through Google searches so I look to you all for help.

    How do I know if I have a router?

    I have a cable/DSL connection (set up by a roommate) and an airport extreme.

    I ask this question because I am having trouble getting much download speed with Azureus.
     
  2. dukebound85 macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #2
    well if the connection doesnt go to another device after the cable modem then no you dont
     
  3. TheAnswer macrumors 68030

    TheAnswer

    Joined:
    Jan 25, 2002
    Location:
    Orange County, CA
    #3
    If you are on a wired or wireless connection from the Airport Extreme, the Airport Extreme is your router.
     
  4. Jearl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2007
  5. M@lew macrumors 68000

    M@lew

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Location:
    Melbourne, Australia
    #5
    You could ask the person who set up your internet to see if you have one. Or pretty much just if you have multiple computers getting internet from the same source, then you have a router. :)
     

Share This Page