how do I make a widget float always on my screen, even full screen mode?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by tkjazzer, Jan 13, 2008.

  1. tkjazzer macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2004
    #1
    I have a friend with a PC with google gadgets who can get his gadgets to float nonstop in the corner of his screen. He just floats a clock and can make it in to a timer too.

    Can we do this with our OS X widgets (10.4)?
    Can we do this with our version of google gadgets?

    I've never used Yahoo widgets, do they do this?

    Thank you!

    Has anyone found a google help / google group for OS X gadgets?

    Does Apple have an official suggestions link for their widgets?

    Thanks,
     
  2. webgoat macrumors 6502a

    webgoat

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Location:
    Austin, TX
    #2
    i think the program tinkertool lets you keep your dashboard widgets permanently on your desktop
     
  3. Dimwhit macrumors 68000

    Dimwhit

    Joined:
    Apr 10, 2007
    #3
  4. tkjazzer thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2004
  5. fivetoadsloth macrumors 65816

    fivetoadsloth

    Joined:
    Aug 15, 2006
    #5
    This is not a 'great' solution but it works. If you open dashboard, and show all the widgets via the little plus sign in the lower left corner and drag the widget out into the window without letting go hit F12- or whatever key you have set to activate dashboard. The widget wil lstay on the desktop until you activate dashboard again.
     
  6. tkjazzer thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2004
    #6
    would be nice if apple did something about this.
     
  7. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #7
    I have this widget so I don't have to use Terminal to get into DevMode :)
     
  8. tkjazzer thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2004
    #8
    AWESOME!!

    now, I want to learn how to use google gadgets with this. It seems easy, and you can just drag them out...

    but I did it with a timer. And then the google alert went off when the timer went off... and I could not figure out how to get the alert message to go away. Anyone figure it out while in DEV MODE?
     
  9. tkjazzer thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2004
    #9
    the only solution I found is to turn off dev mode. Google and apple should fix this. Where do you submit feedback?
     
  10. bigrobb macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Location:
    Tennessee
    #10
    how do you do it when in devmode i clicked on a widget and hit f12 and it didnt keep it on the desktop
     
  11. bigrobb macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Location:
    Tennessee
  12. soccersquirt82 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 11, 2008
    #12
    Check out this YouTube video:
    http://www.youtube.com/watch?v=eh3NItNFpOM. I don't know about your Google Gadgets unless you have the Google Desktop. If you do, there is a YouTube video that shows you how to do that.
     

Share This Page