How do you install this thing? Gallery 1

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Starhorsepax, Aug 16, 2010.

  1. Starhorsepax macrumors member

    Starhorsepax

    Joined:
    Jun 6, 2010
    #1
    Hi
    Downloaded this to use on my mac site - thought I could work on it here and it was compatible with the class site. Only I can't figure out how to install it!
    It's called Gallery 1 - (The later versions need MYSQL and I haven't got that in yet.) Just a picture album. Installed the other stuff, powered up the php successfully but....
    The config wizard on it points me at a non existent web page and there I am stuck.

    Final aggravation: everyone keeps posting how EASY it is to install. Yet I can find no other instructions.:confused:

    HELP Please!
     
  2. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #2
    Generally, the way these things work is that you upload the scripts and content to a web server (you can use MAMP to test on your local Mac, or use a web host other than MobileMe), then visit the setup page, configure everything, and off you go.
     
  3. Starhorsepax thread starter macrumors member

    Starhorsepax

    Joined:
    Jun 6, 2010
    #3
    Configure is the problem. The mac server is enabled and working. Allis well. But the config info says go to http://www.example.com/gallery/setup/index.php
    which then helps you configure. I noticed the Gallery 2 instructions on their site directs to the same page. But I keep getting a 404 page not found error.:(
     
  4. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #4
    Can you see the file from Finder? I installed Gallery 3 recently and it was in a different location. You're probably having trouble finding directions because it's an old version so the documentation was changed as Gallery was modified.
     
  5. Starhorsepax thread starter macrumors member

    Starhorsepax

    Joined:
    Jun 6, 2010
    #5
    Thanks. Now I found the config wizard and it says I need to chmod 777 the .htaccess file. Mind you I can see it in text wrangler and I knew I put it in there. But terminal keeps saying it doesn't exist! :confused:
    My unix is rusty but I'm not getting this...anyone have any suggestions?
     
  6. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #6
    You are not in the right folder in the Terminal. To fix this, type cd, then a space, then drag the folder to the Terminal window. Hit return to execute the command.
     
  7. Starhorsepax thread starter macrumors member

    Starhorsepax

    Joined:
    Jun 6, 2010
    #7
    So I finally got it configured but ...no photos.:mad:It says they uploaded. I can see the files and they are there. I can even type in the exact path name and the images come up. But in the gallery: no photos. I checked the urls, tried changing them. I tried moving out one folder and reinstalling. Then I get 'directory doesn't exist, please create it." So I had to move it back in. And it Still says it doesn't exist. Mind you, I'm looking right at it. And it's right in the path I gave it. And when I try and move it out and start over the config promply gives me a user error message because the user file is in it. So it recognizes that but not the photos. (I'm still wondering where 'easy install' comes in here.:eek:)
    To top it off, half the time it won't recognize my password and I have to change it.

    Maybe my Mac is hanging out with PCs to much....there must be a way to do this!
     

Share This Page