how in the world do i connect to the internet

Discussion in 'iMac' started by showdown311, Jan 19, 2009.

  1. showdown311 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 5, 2009
    #1
    i just recieved a slightly used early imac g5 and i go to network settings and i see it dosent have an airport card....how can i connect it wirelessly to the internet. if a picture is needed to help clarify i will provide one
     
  2. Thomasthetug macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Location:
    Winterpeg, Manitoba
    #3
    Do you know what exact model it is because, at this point i believe all macs came with airports. I'm assuming the previous owner took it out or it doesn't work anymore, if yours didn't come with an airport.
     
  3. showdown311 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 5, 2009
    #4
    its a 1.8 ghz imac...the all white one. and it also says superdrive on the top corner...what does that mean
     
  4. armoguy94 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 9, 2007
    #5
    I have the same one, I think I had to purchase my own Airport card and install it myself at the time (april 2005). but i didnt get it from apple, i got it from some place..... b&h photo video? i think thats the place is called, i didnt buy it my dad did
     
  5. Sky Blue Guest

    Sky Blue

    Joined:
    Jan 8, 2005
    #6
    You'd have to buy a new card, take the back off the iMac and install it.

    Superdrive is the CD/DVD Burner.
     
  6. Thomasthetug macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Location:
    Winterpeg, Manitoba
    #7
    Super drive means it can burn cd's and dvd's as well as play cd's and dvd's, i have a 2005 model as well as you can see in my spec, and i know for a fact it came standard even though i wasn't the owner from the box opening but has been in my house since new. So i'm not sure you might have to buy one and maybe open it up to see if there's one in there.

    Well i must be a slow typer or my INTERNET is slow :D
     
  7. showdown311 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 5, 2009
    #8
    so what airport do i NEED to get...or will they all work and its just personal preference?
     
  8. showdown311 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 5, 2009
  9. Sky Blue Guest

    Sky Blue

    Joined:
    Jan 8, 2005
    #10
  10. ewilson6 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2006
    #11
    Click on apple then click on About this Mac.

    look under network to see if you have a airport card installed.

    If not the installation is easy just google it , it takes less than 10 minutes to install and set up your airport card, but the 2005 models should have an airport card installed.

    --Eric
     
  11. showdown311 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 5, 2009
    #12
    hey thanks alot i know im a noob but this helps alot...and its pretty cheap too...i just hope it fits in my imac
     
  12. showdown311 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 5, 2009
    #13
    yesterday when i clicked the link to the card...it showed a different card...now it only shows the airport extreme...it says its only compatable with airport extreme compatable computers...yesterday the link showed simple airport card not the extreme??
     

Share This Page