Carrier How to change iPhone 5 carrier?

Discussion in 'iPhone' started by jbigwood, May 13, 2014.

  1. jbigwood, May 13, 2014
    Last edited: May 13, 2014

    jbigwood macrumors newbie

    Joined:
    Jan 19, 2013
    #1
    Just got an iphone 5 verizon and i just unlocked it so now how do i change it, for example, to T-Mobile or Sprint?
     
  2. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #2
    Verizon's iPhone 5 is already factory unlocked from the beginning.

    To change carriers you just put in a SIM from another carrier and use it, that should be it.
     
  3. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #3
    You may also need to do a Settings > General > Reset > Reset Network Settings (after changing the SIM).
     
  4. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #4
    Sprint? You don't.

    Sprint will not under any circumstance activate a competitor's phone. You could probably get away with it by activating it at the time of purchase at an Apple store, but if you bought this unlocked at say a Verizon store you're out of luck.

    Also, something to note. Sprint SIM cards are a bit different. Sprint pairs their SIM cards with the device so that you stay locked to the Sprint network. Now your device is unlocked, so there may also be difficulty in making this work beyond Sprint's no activation policy.

    Lastly, Sprint and Verizon do not share the same LTE bands. So, even if they agreed to activate your iPhone 5, managed to get it paired and activated, you would be unable to use Sprint's LTE.

    The 5s is a bit different as it has more bands, but still, see the above about Sprint's policy.
     
  5. KUguardgrl13 macrumors 68020

    KUguardgrl13

    Joined:
    May 16, 2013
    Location:
    Kansas, USA
    #5
    No sprint, and coverage will vary on T-Mobile. You could be limited to edge speeds.
     
  6. CEmajr macrumors 601

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Location:
    Charlotte, NC
    #6
    For T-mobile all you need to do is pop the SIM card in and it works. Can't be used on Sprint
     

Share This Page