iPhone How to enable AT&T GoPhone data

israelyc

macrumors newbie
Original poster
Jan 28, 2012
4
0
Hi,

I just switched from T-Mobile to at&t gophone ($50 unlimited) because I wanted to get 3G (was sick of edge with t-m).

I am using a jailbroken iphone 4 with redsn0w.
Version: 4.3.5 (8L1)

I got the sim to work using a Gevey sim and the 3G icon appears at the top but it's not connected and I cannot use any data (even though I pay for unlimited).

Is there a way to bypass that? I was thinking that since att is using my imei to know that I have an iphone, maybe I can change the imei? is that possible at all?

Or if not, is there any other way to get data to work?

Thanks!!
 

hackthatphone

macrumors 68000
Jul 28, 2010
1,590
1
Is this a u.s. iphone?

If it is, then you don't need to use a gevey sim to make an at&t sim work in an at&t iphone. Let's get rid of that middle man first. IIRC I purchased a data plan (on the gophone website) and it just worked under 4.x without issue.
 

israelyc

macrumors newbie
Original poster
Jan 28, 2012
4
0
I thought so too. yes, its an att iphone in the US.
For some reason it did not work without gevey. it was on one bar, and didn't recognize the carrier. (emergency only).
 

israelyc

macrumors newbie
Original poster
Jan 28, 2012
4
0
you are right, did some reading.. removed gevey and restarted and launched itunes. works without gevey.

still no data though - any advice (I tried unlockit.co.nz - didn't work).
 

hackthatphone

macrumors 68000
Jul 28, 2010
1,590
1
I used the iphone configuration utility from apple http://support.apple.com/kb/DL1465 to create a profile to enable data over 3g and it worked just fine.


Under Library, click the Configuration Profiles entry. Click the New button in the top left corner.

Click the General icon toward the middle of the screen. Enter information for the name and identifier.


Scroll down to the Advanced icon and click it. Then click the Configure button toward the right.

Go to the Access Point Name field and enter wap.cingular Go to the Access Point User Name and enter WAP@CINGULARGPRS.COM Go to the Access Point Password field and enter cingular1

Go to the Devices menu and click on your iPhone. Look to the right and click the Configuration Profiles tab. You should see the profile you just created. Click the Install button.

Approve the install on the phone and you are good to go. I just tested this under 5.0.1 and it works the same way it's worked for a long time.
 
Last edited:

israelyc

macrumors newbie
Original poster
Jan 28, 2012
4
0
Enter information for the name, identifier, organization and description.
I did everything (random things in the name, identifier, organization and description fields) and when I tried to install it gives me "profile installation faild" the profile could not be added to the device - message.

is that because I inserted random stuff on the general tab?

if not, how can I fix it?

And really thank you for your help!!!!
 

Sk8mfm

macrumors member
Jul 12, 2010
78
11
for att go phone unlimited $50 plan you must add a smartphone data plan or else the data will not work.. the unlimited data only works on really old phones, I know it sucks.. I use to have it , but now im on red pocket mobile. Which is much better than go phone plans
 

hackthatphone

macrumors 68000
Jul 28, 2010
1,590
1
I use a gophone sim and I didn't buy any of these goofy "unlimited" plans. I went to an att store and purchased the sim from them and get my data without this $50 whatever you are getting.
 

Schtumple

macrumors 601
Jun 13, 2007
4,904
131
benkadams.com
I use a gophone sim and I didn't buy any of these goofy "unlimited" plans. I went to an att store and purchased the sim from them and get my data without this $50 whatever you are getting.
Not to dig up an old thread, but doesn't that mean you're limited to (at maximum) the 500mb $25 add-on?
 

sfphoto

macrumors 6502
Jun 10, 2010
326
10
configuration profiles

If one already has a configuration profile (i.e. "Broadband" installed from Unlockit.co.nz) is the new Cingular profile added or does it replace?

----

I used the iphone configuration utility from apple http://support.apple.com/kb/DL1465 to create a profile to enable data over 3g and it worked just fine.

Under Library, click the Configuration Profiles entry. Click the New button in the top left corner.

Click the General icon toward the middle of the screen. Enter information for the name and identifier.
 

LanceFoxMcCloud

macrumors newbie
Apr 17, 2012
7
0
Florida
I used the iphone configuration utility from apple http://support.apple.com/kb/DL1465 to create a profile to enable data over 3g and it worked just fine.


Under Library, click the Configuration Profiles entry. Click the New button in the top left corner.

Click the General icon toward the middle of the screen. Enter information for the name and identifier.


Scroll down to the Advanced icon and click it. Then click the Configure button toward the right.

Go to the Access Point Name field and enter wap.cingular Go to the Access Point User Name and enter WAP@CINGULARGPRS.COM Go to the Access Point Password field and enter cingular1

Go to the Devices menu and click on your iPhone. Look to the right and click the Configuration Profiles tab. You should see the profile you just created. Click the Install button.

Approve the install on the phone and you are good to go. I just tested this under 5.0.1 and it works the same way it's worked for a long time.
Where can I find out what I would enter for straight talk?
 

sfphoto

macrumors 6502
Jun 10, 2010
326
10
No one answered so I just tried, it gets added. I now have two profiles. Not sure if I should leave them both in place though for swapping cards.


If one already has a configuration profile (i.e. "Broadband" installed from Unlockit.co.nz) is the new Cingular profile added or does it replace?

----
 
Last edited:

Mr.Bo$$dE

macrumors newbie
Oct 24, 2012
2
0
I have AT&T iPhone 3GS, For $50 I have unlimited data, Mins and text & Picturemail Does anyone need advice !
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.