How to install softaware at all on a MBA

Discussion in 'MacBook Air' started by artivideo.nl, Jul 20, 2011.

  1. artivideo.nl, Jul 20, 2011
    Last edited: Jul 21, 2011

    artivideo.nl macrumors 6502

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Location:
    The Netherlands
    #1
    How can I for instance install Mac office 2008 (CD's) which I use on my 24" iMac ? Do I need to by an external drive? Can I link the MBA to the internal drive of my iMac ?
     
  2. Vihzel macrumors 6502

    Joined:
    Jul 9, 2010
    #2
    Actually you can use Remote Disc with your iMac

    Just type in "How to install software on MacBook Air" and you'll get a lot of content and videos on how to do remote install with your desktop.
     
  3. artivideo.nl thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Location:
    The Netherlands
    #3
    Is it very difficult to explain in a few sentences?


     
  4. revelated macrumors 6502a

    revelated

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #4
    I mean this with all the respect in the world.

    The fact that you didn't just do the search to get the answer you need...likely means that yes, for you it would be way more difficult than just explaining "...in a few sentences".
     
  5. Vihzel macrumors 6502

    Joined:
    Jul 9, 2010
    #5
    I feel that there's nothing better than watching a video on YouTube of someone showing you exactly how to do it. You will get both the instruction and visuals to follow. I'm on my phone so I'm not going to go through the work.
     
  6. FieldingMellish Suspended

    Joined:
    Jun 20, 2010
    #6
    It's so simple, even a caveman can do it. Even the Pinball Wizard can. Tommy, can you hear me?
     
  7. artivideo.nl, Jul 21, 2011
    Last edited by a moderator: Jul 21, 2011

    artivideo.nl thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Location:
    The Netherlands
    #7
    You don't know if I used the search option or not !!! Probably you don't know how to do it yourself and just repeating a phrase you heard somewhere.

    So this helps :D


     
  8. meaty macrumors member

    Joined:
    Feb 27, 2011
    #8
    just buy an external drive, it will be easier for you
     
  9. turbotoes macrumors regular

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Location:
    France
    #9
    You could also copy the files on the cd/DVD to a USB key plug that into your MBA and install that way.
     
  10. glen e macrumors 68030

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Location:
    Ft Lauderdale
    #10

    Amen..there are many workarounds, but if you are asking this question, a usb SuperDrive from new egg.com is your best answer
     
  11. mrkramer macrumors 603

    mrkramer

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Location:
    Somewhere
    #11
    Use remote disk with another computer. How to do it is explained here.
     
  12. trondah macrumors 6502

    Joined:
    Dec 1, 2008
    #12
    So your goal here is to insult the OP, pretty much?
     

Share This Page