How to reinstall Mac OSX without Superdrive

Discussion in 'MacBook Air' started by MarkF44, Apr 8, 2008.

  1. MarkF44 macrumors member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    #1
    I would like to reinstall my MBA, I have not the superdrive, how can I proceed, I would like the next owner of my laptop to have my computer like New In Box....

    thanks
     
  2. phatjoe macrumors member

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Location:
    IL
    #2
    Hey,

    If you do a search, a few folks have done it via remote disk.

    My buddy tried it and it's a painful process. It takes hours upon hours to complete, and it got hung up on mulitple occasions. Out of fustration, he ended up purchasing the superdrive.

    Maybe a few folks on here have tried it via remote disk, and hopefully had an easier process...
     
  3. MarkF44 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    #3
    Of course I have no remote disk, just an MBA and two hands...
     
  4. MacHipster macrumors 6502

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Chicago/London/Sydney
    #4
  5. Santa Rosa macrumors 65816

    Santa Rosa

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Location:
    Indiana
    #5
    You need another computer with a disk drive on it to use remote disk. The MAC OSX instal disk 1 comes with a program to do this. You instal it on the computer with the disk drive and then you can clean install OSX over your wireless network.
     
  6. tdhurst macrumors 68040

    tdhurst

    Joined:
    Dec 27, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #6
    Sadly

    Another reason why a MBA should never be anyone's ONLY computer.
     
  7. MarkF44 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    #7
    thanks everybody, I've used my wife's laptop and yes...I have used Windows Vista to reinstall Mac OS X on my MBA, it works :D
     
  8. MarkF44 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    #8
    Yes

    thanks everybody, I've used my wife's laptop and yes...I have used Windows Vista to reinstall Mac OS X on my MBA, it works :D
     
  9. (((k))) macrumors newbie

    Joined:
    Nov 4, 2007
    #9
    I had the same experience as your bud. It take FOREVER over the air.
     

Share This Page