How to remove square background behind icon

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by gapperonduty, Sep 10, 2010.

  1. gapperonduty macrumors 6502

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #1
    Hi all--

    I did some research on google but no real answer so i thought i ask the experts here. Anyone know how to remove the square background/mask/backdrop (whatever you call it) behind the app icon? I believe iphone automatically add one for every icon but i hope there is a mask.png somewhere to rename to disable this!

    To illustrate

    [​IMG]

    BIG ARROW: i renamed appiconmask and appiconoverlay.png in theme/com.apple.mobileicons.framework. Work as i wanted it to for all third party icons

    but...

    small arrow: all default apps of the iphone are not changed.

    Look forward to some helpful advice! :)
     
  2. gapperonduty thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #2
    I think I am already on the right track! Default apps icons all have that square background. So now i need o figure out how to edit those defaut
    App icon to remove the square
     
  3. iPhone-power macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 12, 2009
  4. gapperonduty thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #4
    Yup! Figures it out that there is a mask created by iphone that introduces automatically a black shadow and a gray square behind. Once i remove that, evrtythin g works eith the ttansparent glaskart HD! default app just have the background in their icon !

    Got it! Thanx!

    This thread is full of boring soliloquy! Lol
     
  5. recare macrumors newbie

    Joined:
    Mar 7, 2011
    #5
    i have the same problem. What's your solution?


    I have the same problem. I have gray background on some of the app. Would you help? What's the solution?

    thanks
    wecare
     
  6. Atlanta15braves macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2011
    #6
    Same, need help

    Any tutorial, tips or help would be appreciated. I am trying to change my apple remote app icon and it changes, it just isn't transparent
     

Share This Page