How to set up an Airport Express Network

Discussion in 'MacBook Pro' started by AppleTecFan, Nov 28, 2009.

  1. AppleTecFan macrumors 6502

    AppleTecFan

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Location:
    N/A
    #1
    Im a Little bit of a Nooby when it comes to this
    How to Set up a new network with my airport express
    How to Set up in What is in the Screen Shot
     

    Attached Files:

  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    What kind of network do you want to create?

    Do you use the AE to connect to the internet via PPPoE?
    If so you need the number your ISP provided to you for dialing up.

    I have an AE and it was fairly easy to setup.

    I connect to the internet via PPPoE, and created a wireless network with the built-in tool for ""Create a wireless network".

    I didn't had to use the fields you made a screenshot of, but with it may vary, if you have other plans.


    Also did reading the manual help? http://manuals.info.apple.com/en_US/AirPort_Extreme_Early2009_Setup.pdf
     
  3. AppleTecFan thread starter macrumors 6502

    AppleTecFan

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Location:
    N/A
    #3
    The Manual does not help at all it just says "Open the AirPort Setup Assistant, located in Applications/Utilities on a Macintosh, or
    the AirPort Express Assistant, located in Start > All Programs > AirPort on a computer using Windows XP. Follow the onscreen instructions to create a new network."
     
  4. AppleNewton macrumors 68000

    AppleNewton

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Location:
    1 Finite Place
    #4
    So, again what kind of network are you setting up?
    Just a basic WiFi Network or something alittle different?

    Id restart AirPort Utility and when the AirPort Express shows up you click continue and allow it to configure.

    If this is your sole WiFi router, make sure it is plugged into your Cable/DSL Modem.

    If it is not your only WiFi Router and want to extend or have it join your Current WIFI Network; then simply choose Connect to existing network
     

Share This Page