Apple TV How to Verify ATV2 is JB?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by pasipple, Nov 11, 2010.

  1. pasipple macrumors 6502a

    pasipple

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #1
    Ok...I went thru the iPhoneblogr JB video to jb my ATV2 using PwnageTool. Everything went well and now I've pugged the ATV2 back into my home theatre.

    1) How can you tell if the ATV2 is JB?
    2) Since PwnageTool and firmware 4.1 is used to JB...why doesn't the ATV2 show software version 4.1? Mine still shows 4.0.

    Thanks...
     
  2. goobot macrumors 603

    goobot

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Location:
    long island NY
  3. optophobia macrumors 6502a

    optophobia

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Location:
    Hudson MA
    #3
    open terminal and SHSH into your ATV2.
    If it is not JB then you won't be able to.
     
  4. pasipple, Nov 11, 2010
    Last edited by a moderator: Nov 11, 2010

    pasipple thread starter macrumors 6502a

    pasipple

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #4
    Don't know what means? The ATV2 came with software version 4.0. After JB the version is still 4.0.


    Thanks...

    Right...I'll try that.

    Thanks...

    Ok...I not an expert at using the the terminal....so....

    I typed in ssh root@192.168.xxx.xxx (ATV2 IP address)
    terminal came back with...

    "The authenticity of host 192.168.xxx.xxx can't be established."
    "RSA key fingerprint is blahblahblah"
    Are you sure you want to continue connecting (yes/no)?

    So I typed in "yes" and got...

    Apple-TV:~ root#

    So I take it...this is good and I'm into AppleTV? So the first time you access a new host (i.e ATV2)...it is normal to go thru the above?

    Thanks...
     
  5. pasipple thread starter macrumors 6502a

    pasipple

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #5
  6. optophobia macrumors 6502a

    optophobia

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Location:
    Hudson MA
    #6
    I did them same. Works niceky. One problem I am having is installing apps. I could insall the Hulu app on my computer, but not on the ATV itself, and it doesnt show up on the list of available apps.
    Any suggestions ?
     
  7. pasipple thread starter macrumors 6502a

    pasipple

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #7
    I haven't tried it but there is a Hulu video plug-in for Plex....
     
  8. optophobia macrumors 6502a

    optophobia

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Location:
    Hudson MA
    #8
    I found the plugin on my computer, and installed it, but it doesn't show up on my :apple:TV2...
     
  9. pasipple thread starter macrumors 6502a

    pasipple

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #9
    So you found the plug-in on Plex? Installed it and it doesn't show up under video Plug-ins?
     
  10. philip in al macrumors regular

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #10
    Pasipple or anyone else who will help me.

    I know this may be redundant, but I'm very new to this so please don't rip me a new one. Can you please post exactly what I can copy and paste into SSH to add Plex to my new ATV? I went to the link listed above, but I'm confused. There are numerous commands to copy and paste. Do I copy each box and paste into one big copy and paste? Or do I copy, paste and then ssh each command in individually?

    Thanks
     
  11. pasipple, Nov 12, 2010
    Last edited: Nov 12, 2010

    pasipple thread starter macrumors 6502a

    pasipple

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #11
    Each command individually per the link I provided above (into the Terminal).
     

Share This Page