HSUPA/HSDPA - Everybody back to full speed?

Discussion in 'iPhone' started by dmorris01, Aug 1, 2010.

  1. dmorris01 macrumors member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    #1
    The problem AT&T had been having with Alcatel/Lucent equipment seems to have been fixed, at least here in St. Louis.

    Further, it's ALMOST as good as Sprint's 4G for me. Without HSUPA/HSDPA I got 1.7 down, .1-.25 up. Now I'm getting 3+M down, 1.6M up. With 4G on the Evo, I got 5-6M down, 2M up. AT&T's 3G is close enough to 4G speed for me, at least for now.

    Anyone else?
     
  2. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
  3. engelke2010 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 28, 2010
    #3
    Not for me. I live outside of Portland, Oregon, and I am lucky if I can get to 1.5MB DOWNLOAD and past 60K upload. Allegedly, AT&T is checking things out. I am not optimistic that they will "find" anything wrong. I completely expect them to say it is a hardware issue, which I know it's not. I've lost all respect for AT&T. I'll definitely be raising a big stink to get a partial credit each month until things are working as they are supposed to be in my area.
     
  4. Fisher624 macrumors regular

    Joined:
    Apr 8, 2010
    #4
    Philly area (SE Montco) at 1.6 up. First time I've seen it that high since...
     
  5. Wicked1 macrumors 68040

    Wicked1

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Location:
    New Jersey
    #5
    When is AT&T supposed to deploy 4G anyway, I know Sprint is doing it now, and Verizon is supposed to have LTE starting next year, but I do not remember the dates AT&T said they will start?
     
  6. jkozlow3 macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 16, 2008
    #6
    Fixed in Colorado Springs (my tower was updated Friday night based on daily speed test results).
     
  7. kgeier82 macrumors 65816

    Joined:
    Feb 18, 2008
    #7
    Its actually a software issue with the routers they use, or the networking equipment. Which is affecting the hardware. By hardware Im guessing u mean iphone.


    Living in baltimore, I got to test a evo with 4g, and Im telling you all, forget it. 4g is terrible inside any building, and very similar speed to what the iphone 4 can do.

    Ill wait happily knowing that hopefully that issue can be resolved with buildings.
     
  8. timeconsumer macrumors 65816

    timeconsumer

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Location:
    PNW
    #8
    Ouch, I'm in Salem, Oregon and just got: 2.44 Mb down and 1.59 Mb up
     
  9. spblat macrumors 6502a

    spblat

    Joined:
    Jun 18, 2010
    #9
    I'm in Portland too. Same results here.
     
  10. IBradMac macrumors 68000

    IBradMac

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Location:
    Ohio
    #10
    Yes. It has gotten better. Seems it was capped for a week or two.
     
  11. Small White Car macrumors G4

    Small White Car

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Location:
    Washington DC
    #11
    Dear Lord, really?

    So I can just forget about ever reaching 2 Mbps around here?
     
  12. IrishVixen macrumors 68020

    IrishVixen

    Joined:
    Jun 20, 2010
    #12
    Similar results near Seattle--downloads are actually about the same as they used to be, but uploads have jumped dramatically from around 100 kbps to the 1400-1600 kpbs range.
     
  13. oneteam macrumors member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Location:
    Cincinnati, USA
  14. Kyeris macrumors 6502

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Location:
    Somewhere in Texas
    #14
    Austin, TX. I'm sitting around ~300kbps up still
     
  15. kas23 macrumors 603

    kas23

    Joined:
    Oct 28, 2007
    #15
    Why yes it is! In a big way.

    Before fix: around 48 kbps.

    After fix: 1645 kbps

    In fact, uploading seems to be much faster than downloading now.
     
  16. Dr Kevorkian94 macrumors 68020

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    SI, NY
    #16
    Hells No for staten island, I'm in nj now for the weekend so it's super fast
     
  17. briand05 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 23, 2005
    #17
    Yeah I'm getting around 2500 down 1500 up right now.
     
  18. cfairbank macrumors 6502

    Joined:
    Nov 12, 2006
    #18
    Much better here in Kansas City. When the I4 came out i could get uploads of 1600 kbps and better. Since about a week after its release I have not been able to get over 100kbps.
     

    Attached Files:

  19. gwerhart0800 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Location:
    Loveland, CO
    #20
    Fix in north Denver

    I just tested and it seems to be fixed here ... near 120th Ave/I-25 north of Denver.
     
  20. bossxii macrumors 68000

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Kansas City
    #21
    Here in KC it seems some areas are fixed and some are not. Best sped test I ran this weekend was 4500Kb down, 1800Kb up. Very impressive when it gets back up. I had the Evo 4G here for 30 days and never had it break thru 4000Kb down, not to mention the Upload was capped at 1000Kb as well.
     
  21. xraydoc macrumors demi-god

    xraydoc

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Location:
    192.168.1.1
  22. MEJHarrison macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 2, 2009
    #23
    Same here (Beaverton area). I just checked and the speeds still suck.
     
  23. Irish Rose macrumors 65816

    Joined:
    May 29, 2010
    #24
    Same here, in Suburban Philly: :)

    [​IMG]
     

Share This Page