HTOP for Mac?

Discussion in 'MacBook Pro' started by tech324, Apr 21, 2011.

  1. tech324 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 25, 2010
    #1
    Anyone know if you can get htop for Mac OS? I use HTOP all the time for linux and its awesome. It would be great to run on my MBP. Thanks in advance.
     
  2. Apple 26.2 Contributor

    Apple 26.2

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Location:
    What up, 212?!
    #2
    You're right, it is an awesome program!

    It is available, but you have to install it from source.
     
  3. tech324 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 25, 2010
    #3
    I was thinking that I may have to install from source. I think I need xcode though because when I try to configure the source it tells me there is no C compiler. I think I have to get gcc from the Xcode?
     
  4. Apple 26.2 Contributor

    Apple 26.2

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Location:
    What up, 212?!
    #4
    Are you using Leopard or Snow Leopard?

    I'm not currently on my Mac, but I have it on Leopard (installed it over 3 years ago!). If memory serves me correct, there was some problem with installing it on SL.
     
  5. tech324 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 25, 2010
    #5
    I have version 10.6.7
     
  6. tech324 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jul 25, 2010
    #7
  7. d4m1r macrumors regular

    d4m1r

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Location:
    Canada
    #8
    Bump....Does anyone know how to get htop working on 10.8? None of the links in this thread work for 10.8. I can install htop to /bin but it does not work properly (no application names beside the PID). I hate the OS X modified top so really was hoping to get htop working on my MBP :(
     
  8. d4m1r macrumors regular

    d4m1r

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Location:
    Canada
    #9
    I know this is an older thread but it is a top google result...

    Is ANYONE currently running htop under 10.2 OS X? If so, how?
     
  9. Giuly macrumors 68040

    Giuly

    #10
    What does it do that can't be done on the Activity Monitor?
     
  10. d4m1r macrumors regular

    d4m1r

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Location:
    Canada
    #11

Share This Page