I appear to have broken my MBP installing Lion

Discussion in 'macOS' started by magiic, Jul 24, 2011.

  1. magiic macrumors regular

    magiic

    Joined:
    Jun 17, 2008
    Location:
    Victoria
    #1
    I bought Lion from the AppStore and installed it. Around the 90% mark the little box that says in a bunch of languages please hold down the power button to restart came up. I reset it and now when it boots it just sits at the apple logo with a little thing spinning underneath. I've tried booting holding alt/option and neither drive it shows does anything other than sit at the apple screen. How can I fix this?
     
  2. yetieater macrumors regular

    Joined:
    May 6, 2007
    Location:
    USA
    #2
    This sounds an awful lot like what happened on my install. I expected to be able to boot nicely into Lion, but found that I couldn't get past the Apple logo.

    First - if you leave your machine on for a couple of minutes, does the Apple logo eventually switch to a "No Entry" logo?

    Second - have you tried resetting the PRAM?

    Third - have you tried booting in Single User Mode, or at least tried booting with the Verbose command?
     
  3. basher macrumors 6502

    basher

    Joined:
    May 27, 2011
    Location:
    Glendale, AZ USA
    #3
    What you experienced is a Kernel Panic. Previous poster has good suggestions. If that still doesn't get it, you might try a clean install of Snowy then install Lion.

    My fingers are crossed you have a backup of your data.
     
  4. magiic thread starter macrumors regular

    magiic

    Joined:
    Jun 17, 2008
    Location:
    Victoria
    #4
    Thanks for the ideas. I'll give those a shot.
     

Share This Page