I killed my iMac, help please!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Christine1234, Aug 28, 2011.

  1. Christine1234, Aug 28, 2011
    Last edited: Aug 28, 2011

    Christine1234 macrumors regular

    Christine1234

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Location:
    Flagstaff, AZ
    #1
    I replaced the battery in my iMac g3 and took out the old memory card and put in 2 new memory cards, following instructions I got off the internet. When I turned it on, it beeped at me and its power light is flashing yellow and green. Help! How do I save it?

    Edited to add: I put the old one back in along with one new one. It made the "dong" startup noise, but the screen is black.

    Edtied again: I took both new cards out, and now it's happy again and back to OS 9.1. I wanted more memory to upgrade to OS X. What went wrong?
     
  2. jbushne1 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 27, 2011
    #2
    mmmm I am not sure if I can help... but I googled beep codes for your computer and it said that there is no RAM installed or detected. Are you sure that the RAM is compatible?
     
  3. Christine1234 thread starter macrumors regular

    Christine1234

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Location:
    Flagstaff, AZ
    #3
    I told OWC exactly what computer it's for, and they said this is the right RAM.
     
  4. Christine1234 thread starter macrumors regular

    Christine1234

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Location:
    Flagstaff, AZ
    #4
    Got it!!! Whew! I didn't have it pushed down far enough, and the little tabby thingies had to click all the way. Whew, I thought I'd killed it.
     
  5. Nameci macrumors 68000

    Nameci

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Location:
    The Philippines...
  6. Christine1234 thread starter macrumors regular

    Christine1234

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Location:
    Flagstaff, AZ
    #6
    But I do panic so well!

    I thought that now that it has more memory I'd be able to download Safari, but no matter what web page I try to go to, it tells me it's unable to locate the server at that page. I used the Netscape Communicator 4.7 on it before, and it was really crummy, but at least I was able to get to pages.
     
  7. Knoodles macrumors 6502

    Knoodles

    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Gone to the Beach
    #7
    You need to update to Tiger 10.4.11. Then you will have Safari. No such animal for OS9.
     
  8. Christine1234 thread starter macrumors regular

    Christine1234

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Location:
    Flagstaff, AZ
  9. techno96 macrumors member

    Joined:
    Sep 10, 2009
    #9
    Wait, seriously? but you could have some bad ram.
     

Share This Page