I really wish Apple would fix mail attachments

Discussion in 'macOS Sierra (10.12)' started by ilandmac, Dec 5, 2016.

  1. ilandmac macrumors member

    ilandmac

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Location:
    Remote island
    #1
    Since Sierra I get some mails with attachments, but mostly not.

    I know on these mails from the "paperclip" icon that it was sent but just not showing in mail.

    Logging in to the server via webmail I can recover them but sweet j***s this is a pain

    Does anyone have a workaround ?

    ilandmac
     
  2. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #2
    working fine here (as it's always done). what exactly happens when you click on the paperclip?
     
  3. ilandmac thread starter macrumors member

    ilandmac

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Location:
    Remote island
  4. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #4
    try creating a test user account on your mac, and try mail there. same problem? worth a system reinstall. not happening? something's up with your account. or, what about your other macs? no problem there??

    & 'remote island': any way to call apple?
     
  5. ilandmac thread starter macrumors member

    ilandmac

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Location:
    Remote island
    #5
    Solved it. Sort of.

    Before Sierra, I had previously changed my email account from POP to Imap with no worries. Somehow Sierra did not like the way I did that I guess. Before doing anything I used Mail Archiver X (free for 10 days) from http://www.mothsoftware.com/ to backup my emails (along with a few clones). I then discovered that all missing attachments were in the Archive X mail file while perusing through the backed up emails. So went back to a POP account using "CardsFaninExile"'s method in https://discussions.apple.com/thread/4110800?tstart=0 and all is back to normal.

    I must have made a setup error when I went from POP to IMAP. I'll leave this as is for a while before trying the transition again.

    ilandmac
     
  6. fisherking macrumors 603

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #6
    excellent!
     
  7. drxcm macrumors regular

    Joined:
    Nov 2, 2010
    #7
    I definitely have an attachment problem with IMAP and Sierra Mail despite a new install and rebuilding mailboxes etc.
    I can't open certain attachments, even new emails, with Sierra and have to login to my webmail to download it.
    Same attachments open fine on my iPhone.

    Its a huge pain in the ass
     
  8. ilandmac thread starter macrumors member

    ilandmac

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Location:
    Remote island
    #8
    What you are describing is exactly what I went through before going back to POP. Logging in to web-mail
    to get attachments and then trying to integrate these back in mail on the nMacPro would drive me mad.

    Even got the "Woosh" out & the "ping" in back ;-)

    Ilandmac
     

Share This Page