iCloud beta 10 crashing at login

Discussion in 'Apple Music, Apple Pay, iCloud, Apple Services' started by J.C, Sep 2, 2011.

  1. J.C macrumors 6502

    Joined:
    Nov 12, 2008
    #1
    I've just updated to Mac OS X Lion 10.7.2 build 11C48 after running the included Reversioner. I then installed iCloud beta 10.

    System Preferences now crashes every time I try to login to iCloud. I get the message "System Preferences quit unexpectedly".

    I've also tried adding a new iCloud account via System Preferences > Mail, Contacts & Calendars > Add Account > iCloud. I get the same result doing it this way unfortunately.

    I've tried reinstalling iCloud again several times, with no luck.

    Has anyone else had this problem or found a solution?
     
  2. Huang Wenjun macrumors newbie

    Joined:
    Apr 6, 2010
  3. J.C thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 12, 2008
    #3
    I just re-ran the Reversioner and 10.7.2 update and now I can't access System Preferences at all, let alone the iCloud login screen. It crashes immediately.
     
  4. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #4
    Have either one of you gone over to the ADC Developer Discussions to find a solution ?
     
  5. J.C thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 12, 2008
    #5
    My kind aren't welcome there I'm afraid.
     
  6. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #6
    Too bad. For only $99 a year you could be helping yourself and the Mac community make things better.


    Good luck.
     
  7. J.C thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 12, 2008
    #7
    I'm considering it actually and would have joined earlier today, but just became aware that the iOS and Mac programs are separate (i.e. $99 each); so I wouldn't have legitimate access to betas etc for both OSs. Although I assume there is universal access to all forums no matter which program I joined?
     
  8. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #8
    You know I'm really not sure. I have access to all the forums but I've been a Dev on both platforms for years so I couldn't tell whether or not access is seperated.

    In any case iCloud is part of the IOS portion so you would at least have access to any discussion pertaining to iCloud .
     
  9. J.C thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 12, 2008
    #9
    Thanks mate
     
  10. steve77uk macrumors regular

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Location:
    UK
    #10
    Have you tried signing out of MobileMe in the preferences pane first?

    Just an educated guess :)
     
  11. J.C thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 12, 2008
    #11
    I don't have a MobileMe account so was never signed in.
     
  12. Huang Wenjun macrumors newbie

    Joined:
    Apr 6, 2010
    #12
    That's great! It works. Thanks.
     
  13. yeticomes macrumors newbie

    Joined:
    Sep 4, 2011
    #13
    tried it also with log out from MobileMe but it does not work with iCloud - until the last update to beta 10 everything worked fine
     
  14. LaazyEye macrumors regular

    Joined:
    Jul 9, 2010
    #14
    try repairing permissions... funny enough that worked for me =D.
     
  15. yeticomes macrumors newbie

    Joined:
    Sep 4, 2011
    #15
    no success either - tried it with kext utility.

    Strange, because it worked until beta 9

    Any idea? Will try to uninstall beta 10 ... if I find it
     
  16. LaazyEye macrumors regular

    Joined:
    Jul 9, 2010
    #16
    another thing i did was disable the guest account, although i really didn't think that was part of it, but i guess you can humor yourself and try it out. Otherwise I guess you'll just have to sit back for a few until a new beta arrives =/
     
  17. trondah macrumors 6502

    Joined:
    Dec 1, 2008
  18. yeticomes macrumors newbie

    Joined:
    Sep 4, 2011
    #18
    did not work either ... thank you for any ideas
     
  19. wiz0z macrumors newbie

    Joined:
    Sep 8, 2011
    #19
    WOW dude, i love you no homo... that worked thanks
     
  20. yeticomes macrumors newbie

    Joined:
    Sep 4, 2011
    #20
    It seems to be something with the iCloud Account - for me it works on the web and with iOs 5, but not with the Mac.

    When I try to create a new ID from the iCloud Prference Panel I get a error message to.

    Signing out of MobileMe or repairing permissions did not change anything.

    Maybe I should go back to beta 9 via Recovery but not sure if it won't be the account.
     
  21. preppyr6 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 9, 2011
    #21
    Have you found a solution to this? I'm having the same problem. I dont have mobileme and permissions did not fix the problem.
     
  22. vitzr macrumors 68030

    vitzr

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Location:
    California
    #22
    +1
     
  23. macrumorschamp macrumors member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    #23
    Logging out of the MobileMe Preference Pane solved this for me also so THANKS! I saw a note about doing this in one of the very first iCloud betas and completely forgot about it. It was never a problem until the latest beta and it slipped my mind.

    For that other person still having problems, try deleting the iCloud folder in your User Application Support folder. They at least allowed me to view the preference panes without them crashing.
     
  24. yeticomes macrumors newbie

    Joined:
    Sep 4, 2011
    #24
    Thank you for the hint - can you tell me please, where this folder is located?

    I have searched in User/Library/Application Support

    Thanx a lot, would be great to solve this problem finally by this!
     
  25. yeticomes macrumors newbie

    Joined:
    Sep 4, 2011
    #25
    So I didn't find the iCloud folder I tried to login with an other user on my Lion Beta System - but the Account was also denied and there was a message that I should login with an iOS Device - but my both iOS Devices are still logged in?!
     

Share This Page