iCloud photo library (beta) problem

Discussion in 'iOS 8' started by iachia, Oct 21, 2014.

  1. iachia macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #1
    Hello, I updated my iphone 6 to iOS 8.1 and was trying to activate the iCloud photo library (beta) but I have a problem.
    When I turn on the option a popup says that the sync will start when the device restore from iCloud will be finished.
    Obviously I'm not doing any restore from iCloud at this time. I restored from an iCloud backup a month ago when I purchased the new phone and everything seems to be perfectly fine: I have all my apps, photos, contacts, etc.

    One thing I noticed is in my photos app there's a spinning wheel saying the photos are syncing (see screenshot) but that's not true: all the photos are there and there're no unfinished downloads.
    I also tried to erase the phone and restore a backup from itunes but it didn't solve the problem.

    Does anyone have the same problem? Is there a solution?
     

    Attached Files:

  2. hasanahmad macrumors 65816

    Joined:
    May 20, 2009
    #2
    Restoring Pictures is different than Restoring an Account. Turn off restore from settings to resolve this
     
  3. iachia thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #3
    Thanks for your answer. Can you please point me to the setting you're talking about? I just don't find it... :)
    Also, isn't it strange that this sync has been going on for a month?
     
  4. Thaumaturge macrumors newbie

    Joined:
    Oct 22, 2014
    #4
    I'm having the same issue. In my Photos app, it just says "Downloading".

    I'm thinking about restoring from a backup to see if that fixes it.

    Thaumaturge.
     
  5. Hoevdingen macrumors newbie

    Joined:
    Oct 30, 2014
    #5
    Has anyone found a solution to this issue? I just activated my new iPhone and I have the same problem even though I restored settings via iTunes and not iCloud?
     

Share This Page