I'm having an audio problem

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by ghall, Aug 25, 2007.

  1. ghall macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #1
    Okay, so all notifcation audio, such as the trash emptying, the incoming mail alert, logging into iChat, etc, will not play. All other audio works fine. I tried the GarageBand fix to no avail. This is really annoying. :(
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Have you restarted? Do you have any speakers plugged in? Have you taken your baseball cap off and shaved?
     
  3. ghall thread starter macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #3
    Yes. No. Yes.
     
  4. ghall thread starter macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #5
    YAY! It worked. The only question is: why? Just curious.
     
  5. Killyp macrumors 68040

    Killyp

    Joined:
    Jun 14, 2006
    #6
    The audio settings are stored in the SMC memory, if that goes doolally, it can muck all the sound settings up...
     
  6. ghall thread starter macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #7
    Ah, cool. Thanks.
     
  7. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #8

    Only some of the settings are stored there, but obviously the doolallied setting was. What does doolally mean? :D
     
  8. ghall thread starter macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #9
    Hey Mad! Your up early. :)

    Anyway, yeah now I'm curious. What is a doolally and does it mean? :confused:
     
  9. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #10
    Head cold, can't sleep. Here we go, doolally. I should've known, really... :p
     
  10. ghall thread starter macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #11
    That really sucks. Colds suck like nothing else. Get well soon.

    Ah, okay. I learned something new today. :)
     
  11. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
  12. ghall thread starter macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #13
    GAH!! It screwed up again! What does this mean?
     
  13. MikeTheC Guest

    MikeTheC

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Location:
    Gallifrey -- Capitol City, Prydonian Sector
    #14
    It means the universe is coming to an end and we're all going to die.

    *jumps in bed, stuffs head under pillow*


    No, seriously, it could be some kind of electrical circuit glitch. What all is plugged into the same circuit with your computer? Though unlikely, it could also be some kind of software-induced thing. Have you installed anything lately?
     
  14. ghall thread starter macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #15
    The last thing I installed was iLife '08. I recently had to reinstall the OS due to some problems I was having.

    From what I can tell, Soundtrack Pro might be messing it up.
     

Share This Page