Imac and Blue Screen on Start Up / External Hard Drive?

Discussion in 'iMac' started by lifeline, Jan 19, 2010.

  1. lifeline macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2009
    #1
    I bought a Guardian MAXimus hard drive and it seemed to be working fine for the past few weeks. Now all of sudden when starting my Imac 27 I7 the grey screen takes a long time then it get stuck on the blue screen and stays like that. Some times after being on the blue screen it will goto the main page but it takes 3-5 min if it does. When it gets stuck, if I unplug the firewire from the back of the computer from the hard drive it boots up. Any thoughts, their tech support wants me to send the unit back with out doing any testing at home to see what the problem is, seems like a pain in the butt.
     
  2. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #2
    Unplug the external HD and try booting then. Might be your internal HD is a monday version or some system files are corrupted.

    Let me know does that help so I can give you more advice
     
  3. lifeline thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2009
    #3
    It does not get stuck on the blue screen when ext. hard drive is not plugged in. It takes about 40seconds to boot up fully. Let me know what I should do next. Can it be a bad port, wire or is it that hard drive? It worked fine until a couple of days ago.
     
  4. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #4
    Try plugging it in after booting and see does it even work
     

Share This Page