iMac flashing question mark issue while boot up

Discussion in 'iMac' started by Suhayl, Nov 17, 2013.

  1. Suhayl macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2012
    #1
    Hi guys, before I address my issue thoroughly I'd like to put my iMac specs out
    there. It's a mid 2007 iMac 24" that I bought from eBay a year ago,love the machine, great for my graphic design work.

    Now the issue came along about 3 weeks ago, the flashing folder with the question mark popped up when I booted up, so sometimes it would be a successive boot and sometimes not. I tried many things such as Onyx app, repairing the disk via disk utility, etc and nothing worked. It came to a point where my Mac would freeze, so I thought it would be a hardware problem? But my SMART status is verified? I've done the PRAM and what not.

    Now on to present day, I've wiped out whole OS(ML) and installed Mountain Lion again and nothings really happened, the boot ups been successive until I upgraded to Maverick, the flashing folder with a question mark came once.

    Do you think it's a hardware fault? Shall I replace the HDD?


    Thanks!
     
  2. Dopeyman macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 5, 2005
    Location:
    Los Angeles!
    #2
    Might be that your HD is dying... You should start from there by replacing it...
     
  3. CHNO-Chris macrumors newbie

    CHNO-Chris

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Location:
    Herts, UK
    #3
    Get it into Apple or an authorised service provider. Could one of 3 things; hard drive connector, hard drive, logic board (in order of cost going upwards). The fact that its booting up sometimes would suggest its not the hard drive though.
     
  4. Dopeyman macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 5, 2005
    Location:
    Los Angeles!
    #4
    Just an FYI - I have a couple 2TB and 1TB drives for sale if you wanna start by replacing the drive first...
     

Share This Page