iMac G4 power cable

Discussion in 'PowerPC Macs' started by IBobby, Jul 10, 2009.

  1. IBobby macrumors regular

    IBobby

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Location:
    Show Low, AZ
    #1
    Does anyone know if just a standard 3 prong would work with this? i just bought an imac off of ebay and it didn't come with one... i don't want to spend 30bucks on a cable when i can pick one up from radio shack for 10... :).

    Thanks.
     
  2. Echoes macrumors newbie

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Location:
    47º20'N 79º26'W
    #2
    Won't fit

    A standard 3-prong power cable will definitely not fit in there. Contact pins are round, not flat as they should be. The socket also has a "Mickey Mouse" shape.

    Is this cable really 30 bucks? Geez... When I got my iMac G4, it had no power cable. I was able to get one for free from a guy working in a high school computer lab. I got lucky I guess! I was going to weld wires to the pins in order to adapt a standard power socket!

    Congratulations for your purchase! It's a great machine, even thought it's a bit outdated... I totally love mine. Runs Leopard OK with 1.5 GB of RAM.
     

    Attached Files:

  3. IBobby thread starter macrumors regular

    IBobby

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Location:
    Show Low, AZ
    #3

    This looks just like the pins though :)

    [​IMG]
     
  4. Echoes macrumors newbie

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Location:
    47º20'N 79º26'W
    #4
    At first glance, that should do it. Did it work?
     
  5. IBobby thread starter macrumors regular

    IBobby

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Location:
    Show Low, AZ
    #5
    Going to once the imac arrives :)
     

Share This Page