iMac G4 ram doesn't work

Discussion in 'PowerPC Macs' started by appledyl, Jul 24, 2009.

  1. appledyl macrumors regular

    appledyl

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Location:
    USA
    #1
    I have a fifteen inch imac g4 with 800 MHZ processor speed. It has two slots of ram with 256 MB in each slot. I upgraded the factory slot to 512 MB low density ram from ebay and it doesn't work!! The system profiler says that the slot is empty. I put it back in three times and it still didn't recognize it (although it did recognize the 256 MB). I'm confused. Please help. I can't stand a sluggish comp.
     
  2. bumzo1 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Location:
    Dallas, TX
    #2
    it is probably not the right type of RAM or is fried. I suggest going to crucial and finding the right type for your computer.
     
  3. zmttoxics macrumors 65816

    zmttoxics

    Joined:
    May 20, 2008
    #3
    Then buy a new one. The 800mhz cpu is going to be a bottleneck even with maxed out ram.
     
  4. appledyl thread starter macrumors regular

    appledyl

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Location:
    USA
    #4
    oh. no. I can't stand parting with my beloved imac G4. :(
     
  5. zmttoxics macrumors 65816

    zmttoxics

    Joined:
    May 20, 2008
    #5
    You're running an older mac in an unsupported OS. Speed is not something you can expect.
     
  6. OrangeSVTguy macrumors 601

    OrangeSVTguy

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    Northeastern Ohio
    #6
    You said it's low density? That means it will have the chips on both sides of the module. The ones you buy one ebay will be a hit or miss.
     
  7. appledyl thread starter macrumors regular

    appledyl

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Location:
    USA
    #7
    Resolved!

    Resolved! It turns out that the ram stick was deffective. Lame. oh well. time to buy more! :cool:
     

Share This Page