iMac late 2013 - gpu vs photoshop

Discussion in 'iMac' started by milkovone, Jun 26, 2015.

  1. milkovone macrumors newbie

    milkovone

    Joined:
    Jun 26, 2015
    #1
    Hello guys,
    please I have this trouble from yesterday, I don't know what was happened, but I was worked as usually in Photoshop and this happened to me.
    At first few (2-3 seconds) some "ghost" shapes in type (black type goes 50/50 black and white) and after few seconds this mashup.

    I restarted my computer and all, but it does the same, in all documents in photoshop.
    Other apps are going good it seems.

    Please can you help me? I thing its some problem maybe with GPU?

    Thank you very much and have nice time,
    Petr Milk
     

    Attached Files:

  2. Dubadai macrumors regular

    Dubadai

    Joined:
    Jun 16, 2015
    Location:
    Stockholm, Sweden.
    #2
    I am by no means a professional when it comes to these problems, but the first thing I do is reinstall OS X whenever I have had an issue with my Mac. Try that maybe? Is this with Adobe CC?
     
  3. milkovone thread starter macrumors newbie

    milkovone

    Joined:
    Jun 26, 2015
    #3
    Thank you, I try it later tonight, yes, all to factory settings,.. Its 2-3 year ago and I had similar troubleshooting with iMac early 2011, there was a bad GPU and they change in AppStore whole GPU + LCD (it was in apple care still, so no payment, because normal payment for this was circa 1.200 EUR, and it was terrible, because new complete was by circa 2.000E)
     
  4. cynics macrumors G3

    Joined:
    Jan 8, 2012
    #4
    Am I missing it? What is the year and specs of the iMac this is currently happening on?
     
  5. milkovone thread starter macrumors newbie

    milkovone

    Joined:
    Jun 26, 2015
    #5
    Hi, its 2013 late iMac 27,
    Model Name: iMac

    Model Identifier: iMac14,2

    Processor Name: Intel Core i7

    Processor Speed: 3,5 GHz

    Number of Processors: 1

    Total Number of Cores: 4

    L2 Cache (per Core): 256 KB

    L3 Cache: 8 MB

    Memory: 16 GB
     
  6. Merode macrumors 6502

    Merode

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Location:
    Warszawa, Poland
    #6
    Strange that nobody pointed it out yet, but it looks like GPU failure. GeForce GPU by any chance?
     

Share This Page