iMac late 2015 - Way to get CPU temperature?

Discussion in 'iMac' started by Mr_Blonde, Oct 29, 2015.

  1. Mr_Blonde macrumors newbie

    Mr_Blonde

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Location:
    Munich
    #1
    Hey,

    is there a way to get the CPU temperature on the late 2015 iMac? iStat, for example, is not able to show the CPU temp. Lots of other sensor readings are available (GPU, memory, SSD, ...) but not the CPU itself (i7 in my case). Is there a way to get the temperature? I also don't mind using the terminal.

    Thanks!
     
  2. made in beijing macrumors newbie

    made in beijing

    Joined:
    Oct 19, 2015
    #2
    App Store search temperature.

    You will need to spend 2 bucks to get one.
     
  3. Kipchak macrumors newbie

    Kipchak

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Location:
    Turkic Khaganate
    #3
    iStat Menus shows all the temperature sensors.
     
  4. Mr_Blonde thread starter macrumors newbie

    Mr_Blonde

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Location:
    Munich
    #4
    Have you tested this? I have iStat Menus installed and it is only able to show GPU and General (not even SSD or Memory as the iStat Pro widget). General by the way does not refer to the CPU as it was 22°C while the my fan was at full speed.
     
  5. jerwin macrumors 65816

    Joined:
    Jun 13, 2015
    #5
    This is the sensor readout from a 2014 imac.

    Screen Shot 4.png

    and here's the istat preferences:

    Screen Shot 5.png

    so either you need to do some configuring, or the author hasn't updated the program for the 2015 imac. There's no CPU proximity sensor?
     
  6. Ledgem macrumors 65816

    Ledgem

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Location:
    Hawaii, USA
    #6
    The program will need to be updated to account for the sensors on the new machines.

    For what it's worth, I'm not getting any sensors showing, either.
     
  7. Buerkletucson, Oct 30, 2015
    Last edited: Oct 30, 2015

    Buerkletucson macrumors 6502

    Buerkletucson

    Joined:
    Sep 12, 2015
    #7
    I get everything shown above from iStat Menus on my late 2015 iMac.......
    Works great....
     
  8. Mr_Blonde thread starter macrumors newbie

    Mr_Blonde

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Location:
    Munich
  9. jerwin macrumors 65816

    Joined:
    Jun 13, 2015
    #9
    you'll probably need to contact the author then. I assume that it's an up to date version, and licensing isn't a sticking point?
     
  10. Mr_Blonde thread starter macrumors newbie

    Mr_Blonde

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Location:
    Munich
    #10
    Reinstalling fixed it. Maybe something went wrong with the first install (both times the latest version 5.11).
     
  11. Buerkletucson macrumors 6502

    Buerkletucson

    Joined:
    Sep 12, 2015
  12. The Doctor11 macrumors 603

    The Doctor11

    Joined:
    Dec 15, 2013
    Location:
    New York
    #12
    I have a late 2015 and I'm seeing all the sensors as well.
     

Share This Page