imac no volume

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by alaskamac, Jun 14, 2007.

  1. alaskamac macrumors newbie

    Joined:
    Jun 14, 2007
    #1
    bought my imac in january and now the volume is gone. it appears to be turned all the way up and there is a circle with a line through it. "no output devices found" under preferences--->sound.

    i have tried repair permissions, restart, and now i'm considering resetting the PRAM is that safe?? it's still under warranty maybe i should just take it in?

    will
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Yeah, resetting the PRAM is safe. Usually a restart fixes this bug, but since you've already tried that; have you got any speakers plugged in? If resetting the PRAM doesn't help, then open Audio MIDI Setup in the Utilities folder and take a screenshot for us. :)
     
  3. alaskamac thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 14, 2007
    #3
    no volume

    no other speakers plugged in...not sure how to "take a screen shot" i must be a newbie.

    sorry,
    w
     
  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #4
    Ahh, okay. You can take a screenshot by pressing COMMAND-SHIFT-3 at the same time. That'll create an image of your full screen on your Desktop. Alternatively, press COMMAND-SHIFT-4 and select only the area you want captured, or press COMMAND-SHIFT-4-SPACEBAR and click on a window you want captured. The COMMAND key has an Apple on it. :)
     
  5. TheAnswer macrumors 68030

    TheAnswer

    Joined:
    Jan 25, 2002
    Location:
    Orange County, CA
    #5
    OP...if your screenshot is large, check out this guide for how to adjust the settings so that you can upload it here.
     
  6. alaskamac thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 14, 2007
    #6
    no volume

    fixed the volume problem by resetting the PRAM. thanks for the tip on screenshots. to be honest i'm kinda bummed after being a mac owner only since january and having all these petty things go wrong.

    any ideas on why i can't get mail to lauch when i click it on the dock. i click the icon , it bounces , then nothing. just my desktop. when i try to quit using the quick keys it doesn't work. the only way to quit mail is force quit.

    frustrated in alaska
     
  7. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #7
    Had Mail ever worked for you? If you open a new user account in System Preferences and try opening Mail from that account, does it work? If it does, then the problem's within your Home folder. :)
     
  8. alaskamac thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 14, 2007
    #8
    i believe it may have something to do with trying to install a hotmail plugin. i really wish i could just start over and leave it alone.

    w

    as far as your question on whether mail had ever worked for me. when i first got the imac in january a friend set it up where i could continue to use my hotmail account. i started having trouble sending compact digital pics to friends(my pictures i would send would take up their entire screen) so i heard this hotmail plugin may help make the connection between mail and hotmail.(mail has an option on sizing your digital pic before you send) i obviously don't know what i'm doing
     

Share This Page