iMac SD Slot not working & After start up is locking up and asking to reset

Discussion in 'iMac' started by MacRacer, Sep 10, 2011.

  1. MacRacer macrumors regular

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Location:
    My Race Car
    #1
    How have you all been doing. I been on here posting and such but its been some time now. Anyways, I have a questions and hope to find a answer here. I have a 27" iMac that has a few things going wrong lately. I am running Snow Leopard and been having issue with data lose and such. My first issue the SD card slot not working properly. If the Mac is running and I insert a SD card in, it doesn't come up and it doesn't show in Disk Utility. I have to reset the computer and it will then register the SD card, but if i pull it out, it still says in connected but there is no card in the slot. Secondly, due to me restarting the computer, I open iPhoto to edit my photos, I get this little window saying the System need to be shut down and I have to hold the power button. The screen will dim lightly too. After reseting the system for a third time, it takes longer to start up and them by the time I get to my pictures on the SD card, half of them are corrupted. It shows them there but it can't open that JPEG file. There is where I am at a lost. I don't know if the OS is messed up and need to be repaired or if I have bad hardware like ram or something. I hope someone can help me.
     
  2. MacRacer thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Location:
    My Race Car
  3. MacRacer thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Location:
    My Race Car
    #3
    I have the Apple Hardware test in extended mode and found nothing after 5 times. So would my problem be an issue in the OS itself?
     
  4. panzer06 macrumors 68030

    panzer06

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Location:
    Kilrath
    #4
    Have you repaired permissions on the hard disk? Also have you tried resetting the SMC or PRAM?

    http://support.apple.com/kb/HT3964

    Apple has some good suggestions on their support site.

    Cheers,
     
  5. MacRacer thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Location:
    My Race Car
    #5
    I did the disk permissions repair and did the SMC reset but it is still messing up. I don't want to reset the system since I have no clue where my restore discs are at.
     

Share This Page