iMac to HDTV no audi

DustyRivers

macrumors newbie
Original poster
May 29, 2012
1
0
Purchased 21.5 " iMac 2 mo back. It has Lion. Trying to hook up using adapter from Thunderbolt to cable and into HMDI in 42" 1080p Plasma Panasonic TV. Video normal. Audio comes out of iMac speakers but no surround sound (Sony setup) through TV. Called care line and went to Apple Store 2Xs. They could not help. Who can help me or send me in the proper direction. I read 20 pages or so here but could not locate an answer. I am a beginner.
Thanks for any help!
 

BrianBaughn

macrumors 604
Feb 13, 2011
6,615
1,053
Baltimore, Maryland
The adapter has to support Audio for this to work. Check yours to see that it does.

If so, your System Preferences>Sound>Output should be set to the device.

And I think in your Applications/Utilities/Audio MIDI Setup you should make sure the output format is 44100 hz on the device.
 
Comment

flatfoot

macrumors 65816
Aug 11, 2009
1,010
3
The adapter has to support Audio for this to work. Check yours to see that it does.

If so, your System Preferences>Sound>Output should be set to the device.

And I think in your Applications/Utilities/Audio MIDI Setup you should make sure the output format is 44100 hz on the device.
This, plus try logging out and back in after connecting your Mac to the TV. That helped me when my MBA just didn't send the audio over HDMI to my TV.
 
Comment

oscolivar1

macrumors newbie
May 18, 2012
28
0
What the 2 said above....this should fix your problem. Sometimes i have to to do this. Don't know why this happens on/off
 
Comment

Similar threads

  • Chris Burke
0
Replies
0
Views
31
  • Pinkly Smooth
3
Replies
3
Views
91
Replies
5
Views
144
  • blackburnn
3
Replies
3
Views
187
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.