imac wireless bogus after resume

Discussion in 'iMac' started by nippysaurus, Nov 30, 2008.

  1. nippysaurus macrumors newbie

    Joined:
    Nov 30, 2008
    #1
    I put my iMac to sleep while I am not using it, but when it resumes from sleep the wireless does not work until I disable wireless and enable it again.

    I am connecting to one of the older airport express base stations.

    Any idea whats going on here ?
     
  2. covertsurfer macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 18, 2007
    #2
    Not sure if I have the same issues as you but my iMac all of a sudden has started dropping its wireless connection. Every 30 secs or so it drops, it then either reconnects after 10 secs or I have to choose my network from the available connections.

    There is only my connection in the vicinity, occassionally I see another so I thought I'd change the channel on the router but still no luck.

    I don't why all of a sudden it would have started doing this. I installed some software updates recently such as Safari etc but I don't know what else. Anyway I can find out?

    I'm on Leopard with all the latest updates, 24" 3.06GHz, 4GB RAM.

    Any ideas? ?Its driving me nuts
     
  3. RussellMay macrumors newbie

    Joined:
    Dec 3, 2008
    #3
    Wireless Drops Out

    I am using a MacBook Pro and I am experiencing the same syptoms as 'covertsurfer'. If I connect to the hub using a cable I get perfect connection. IBM's. iPhone, etc never drop out when using the same hub wirelessly.

    If anyone has a solution to this problem I would really like to know.
     
  4. covertsurfer macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 18, 2007
    #4
    Looks like there is a similar thread here.

    Has Apple released something in their updates which is causing this issue?

    This brings me back to the belief that Wireless is flaky as hell.
     

Share This Page