IMac Wireless Connection Failure

Discussion in 'macOS' started by Suziekay, Mar 20, 2010.

  1. Suziekay macrumors newbie

    Joined:
    Mar 20, 2010
    #1
    I have an IMac OS X 10.5.8. It's about 4 years old. Recently I subscribed to a DSL through AT&T and purchased an At&T modem. The AT&T tech support was unable to help me set up my wireless connection. My AirPort in on and I have a full bar signal. My network has a check next to it. When I turn the AirPort on, it automatically comes up with the network. There is no way to remove the check next to the network unless I turn the AirPort off.
    The issue comes when I disconnect my ethernet cable. I loose my internet connection. The AT&T tech support told me to contact Apple but my computer is older then 90 days.
    Also, I have an I phone that does the same thing. My wifi connection works everywhere I go with no issues but will not work in my home. All the wifi bars are up but it says connection failed. :confused: Please help
     
  2. Matthew Yohe macrumors 68020

    Joined:
    Oct 12, 2006
    #2
    You didn't really tell us about your network.

    "When I disconnect my ethernet cable"

    Which ethernet cable?

    Tell us how your network is wired.

    DSL <- Connected to -> Airport?

    Give us more.
     
  3. Suziekay thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 20, 2010
    #3
    More Information

    I am using a new 2WIRE AT&T modem. My mac is connected to the modem using an ethernet cable. I am using a DSL line through AT&T.
    While my ethernet cable is connected my "air port" settings are turned on. I have all bars. When I open the drop down menu on my WiFi signal icon it reads:
    Airport ON.

    2WIRE727 (727 are the last 3 digits in the SN#) (there is a check mark in front of 2WIRE727)

    I am unable to remove the check mark. When I try to highlight or open 2WIRE727, the airport box closes.

    The bottom of the airport box reads:
    Join Other Networks
    Create Networks
    Open Networks Preferences

    When I disconnect the ethernet cable the airport (wifi) setting and indicator stays the same but I loose all internet connection.

    My WiFi worked until I changed modems.

    The same thing is happening on my IPhone. I have my WiFi on. It shows my network, 2WIRE727 and I have a full signal. BUT I can not connect to the internet. My WiFi works everywhere else but in my home.

    I know nothing about computers. My son took care of these issues but has left for collage. I would appreciate any help.
     

Share This Page