iMac with 530 watt speakers ?

Discussion in 'Mac Accessories' started by partyBoy, Dec 9, 2009.

  1. partyBoy macrumors 68000

    partyBoy

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Location:
    Dilligaf
    #1
    Hello mac heads..do you know what cable i need so i can connect this to my imac,i put the specs & pic below,thanxs for your help.
     

    Attached Files:

  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    Wow. Your signature is not really filled with details.

    You could give us more details on the receiving end, as the speakers are probably connected to an amplifier of some sorts.

    It most likely has RCA stereo inputs, and the iMac has an 3.5mm analog stereo out. There are cables for that, they use TRS connectors, also called audio jack.

    Also the iMac has an optical audio out (shared with the 3.5mm audio out jack), so if you have a digital in, you might use that.

    If the speakers are active, they might have their own inputs, which are independent of an amplifier and the copper cable, so depending on the inputs those speakers provide, you could get a 3.5mm to 6.3mm TRS cable


    EDIT: Your image doesn't state any input ports, but most consumer devices use the RCA plugs.
    You need this:
    [​IMG]
    http://www.google.com/products?rls=...m=1&resnum=2&hl=en&ie=UTF-8&sa=N&tab=if&tbo=0
     
  3. fily macrumors regular

    fily

    Joined:
    May 12, 2008
    #3
    Wow, I really did not know about the optical sound. Something new everyday. Just looked into it. I'm hoping my 5.1 computer speakers have optical. I've been using them as 2.1's recently since I didn't feel there was a point to have all 5 speakers connected.

    Thanks spinner.
     
  4. partyBoy thread starter macrumors 68000

    partyBoy

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Location:
    Dilligaf
    #4
    here are more details..it is not connected to a amp,the sound system has a 3.5 input,on the specs it says i can connect it to a computer,someone told me about a "Toslink" cable so i can connect them...is this right ??

    im a customation and audio freak,hopefully it will work also?

    here is more info on the imac's end:
     

    Attached Files:

  5. ravenvii macrumors 604

    ravenvii

    Joined:
    Mar 17, 2004
    Location:
    Melenkurion Skyweir
    #5
    Looking at the specs of that system, it has a 3.5mm input.

    So the matter is exceedingly simple: get a headphone (3.5mm) cable and plug one end into the iMac and the other into the amplifier. Boom.
     
  6. thegoldenmackid macrumors 604

    thegoldenmackid

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Location:
    dallas, texas
  7. partyBoy thread starter macrumors 68000

    partyBoy

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Location:
    Dilligaf
    #7
    heres more info on the sound system end: the number 15 on the chart (front view of receiver) shows where the 3.5 input connection is at.
     

    Attached Files:

    • mhc.png
      mhc.png
      File size:
      34.2 KB
      Views:
      194
  8. thegoldenmackid macrumors 604

    thegoldenmackid

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Location:
    dallas, texas
    #8
    If you gave us the link to where you are getting these (I presume that you didn't draw them) we could likely make any further conclusions much quicker. But I still think that a standard 1/8" (3.5mm) cable will do the trick.
     
  9. partyBoy thread starter macrumors 68000

    partyBoy

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Location:
    Dilligaf
    #9
    here is the link to the sound system website :

    http://www.sonystyle.com/webapp/wcs...10151&langId=-1&productId=8198552921665769556

    thanks for your help,ill send a link
     
  10. thegoldenmackid macrumors 604

    thegoldenmackid

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Location:
    dallas, texas
    #10
    That's what you will need. Just a 3.5mm cable.
     
  11. partyBoy thread starter macrumors 68000

    partyBoy

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Location:
    Dilligaf
    #11
    ok this is weird...how did this post end up on mac peripherals,i posted this in the picture thread ?...anybody know what happened? :eek:
     
  12. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #12
    Because that's where it belongs. You are talking about a peripheral so a moderator has moved it.
     
  13. partyBoy thread starter macrumors 68000

    partyBoy

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Location:
    Dilligaf
    #13
    ooooh ok thats fine,thanks for info
     
  14. thegoldenmackid macrumors 604

    thegoldenmackid

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Location:
    dallas, texas
    #14
    I reported it and requested they fix your consecutive post. It didn't belong in the Picture Gallery, as it wasn't...
     
  15. partyBoy thread starter macrumors 68000

    partyBoy

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Location:
    Dilligaf
    #15
    wtf?..dude i can tell you dont have a life..do you work for them or what :confused:
     
  16. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #16
    Honestly, you are better off here as you will probably attract more helpful replies. He's helping you, really!:)
     
  17. thegoldenmackid macrumors 604

    thegoldenmackid

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Location:
    dallas, texas
    #17
    And other times I wonder why I even help.
     
  18. pukifloyd macrumors 6502a

    pukifloyd

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    Scottsdale
    #18
    wow...nice way to say thanks...
     

Share This Page