iMessage not working between 2 iPhones only, others ok

MrMister111

macrumors 68040
Original poster
Jan 28, 2009
3,077
209
UK
For some reason iMessage between 2 people in our family isn't working, yet between others it is, from each of the affected iPhones as well. So it's only between 2 people it's not working between, so strange. Yet another iPhone can send iMessage to each fine?

We've restarted both, switched off iMessage on each, put back on, force restarted, still won't work. Why/how can they both work for everyone else, just not between 2 specific people, so confused.

Also normal sms text messages are a bit delayed sometimes as well. We are both on same network in UK, EE, good signal, phone calls are fine.

Anyone help please
Thanks
 

G.McGilli

macrumors 6502
Oct 19, 2015
465
287
OP: When you say 'not working' - what actually happens? Get error message saying not delivered? Or do they send and just vanish?
 

MrMister111

macrumors 68040
Original poster
Jan 28, 2009
3,077
209
UK
OP: When you say 'not working' - what actually happens? Get error message saying not delivered? Or do they send and just vanish?
Normally when you type the send is in blue. It's always in green now for this person, then seems as a sms (green) message, the same the other way. No error, just doesn't even start as an iMessage.

Worked prefect until few days ago, send 10s of thousands of iMessage between each other.
 

pdxmatts

macrumors 68000
Jan 12, 2013
1,829
427
Portland, OR
For some reason iMessage between 2 people in our family isn't working, yet between others it is, from each of the affected iPhones as well. So it's only between 2 people it's not working between, so strange. Yet another iPhone can send iMessage to each fine?

We've restarted both, switched off iMessage on each, put back on, force restarted, still won't work. Why/how can they both work for everyone else, just not between 2 specific people, so confused.

Also normal sms text messages are a bit delayed sometimes as well. We are both on same network in UK, EE, good signal, phone calls are fine.

Anyone help please
Thanks
Settings>General>scroll to the bottom Reset>Reset Network Settings
 

MrMister111

macrumors 68040
Original poster
Jan 28, 2009
3,077
209
UK
Well, done absolutely nothing more than above on last post, and now it's suddenly working.

What is going on? So strange, only between 2 specific iPhones, to and from those iPhones to other iPhones and worked fine?

Must have been something on Apple side, however it worked on some, which is the strange thing
 
  • Like
Reactions: pdxmatts
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.